L’Escola d’Escriptura més gran d’Europa

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’Escola d’Escriptura més gran d’Europa

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’Ateneu Barcelonès, amb 1.700 alumnes, té l’Escola d’Escriptura més gran d’Europa i la segona més gran del món després de Nova York. L’objectiu d’aquesta Escola, fundada al 1998, és convertir-se ara en un centre de creació literària d'avantguarda.

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès enceta un nou curs reafirmant-se com l’escola més gran d’Europa amb 1.700 alumnes matriculats el curs passat. Aquesta xifra el col·loca només per darrera de l’escola de Nova York, la més gran del món.

Des de la seva fundació, ara fa 14 anys, l’Escola ha experimentat un procés de creixement i canvi que l’ha portat a expandir-se des dels 300 alumnes inicials fins al 1.700 que acull actualment. El creixement es deu, segons un dels seus directors, en Pau Pérez, a la integració de l’Escola en la xarxa d’entitats i institucions culturals i en la millora del la qualitat i la metodologia, però també a l’aplicació de les noves tecnologies: la implementació del campus virtual ara fa 3 anys ha solucionat alguns problemes d’espai i fa que l’escola arribi a altes indrets de la geografia com poden ser la Vall d’Aran, València o les Illes Balears.

Enguany l’Escola ha programat més de 90 cursos a més de blocs temàtics i cicles de conferències amb autors reconeguts. Però manté la seva metodologia: domini de la llengua, coneixement profund de les tècniques narratives i bagatge lector. Per què la seva finalitat és ensenyar les arts i l’ofici de la paraula, per tal de que els amants de la llengua i la literatura puguin fer de la seva passió, el seu ofici.

Ara l’Escola busca un reconeixement oficial com a centre específic d’ensenyament artístic equiparable a la metodologia anglosaxona on ensenyar escriptura forma part dels programes universitaris i compta amb facultats específiques. Els directors de l’Escola, Pau Pérez i Jordi Muñoz confien en que aquest reconeixement arribarà també a casa nostra i es marquen com a objectiu consolidar-se com a centre de creació literari d’avantguarda.

El període per matricular-se en aquest curs 2012/2013 comença el dia 3 de setembre i acaba el 10 d’octubre, per cursos presencials, i fins el dia 24 d’octubre per als cursos virtuals de narrativa, novel·la i conte.

Podeu consultar tota la informació al web de l’Escola i podeu consultar els cursos descarregant-vos el PDF adjunt.

Afegeix un comentari nou