L'11 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Nena

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'11 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Nena

Ravalnet

Resum: 

L'any 2016 està dedicat a les adolescents i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre els quals figura la igualtat de gènere.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar una resolució el 19 de desembre de 2011 que declarava l'11 d'octubre Dia Internacional de la Nena, ja que es considera que es tracta d'un grup especialment vulnerable.

El lema de la diada d'enguany és “Progrés de les nenes = progrés dels objetius: dades sobre la situació mundial de les nenes”, fent referència als ODS que es pretén aconseguir per al 2030, a la necessitat de superar els obstacles que afronten les nenes i a la de millorar la qualitat de les dades disponibles sobre aquest col·lectiu.

Actualment es calcula que al món hi ha 1.100 milions de nenes.

Entre els obstacles que impedeixen el normal desenvolupament de les nenes es troba el matrimoni infantil. Una dada és especialment preocupant: una de cada tres nenes de països en vies de desenvolupament es casa abans dels 18 anys.

Pel que fa a les adolescents, si bé tenen el potencial de convertir-se en líders i ser protagonistes de canvis, el seu apoderament es pot trobar amb dificultats com ara els embarassos no desitjats, la violència de gènere i l'accés limitat a l'educació superior i als serveis de salut reproductiva.

Afegeix un comentari nou