La banca ètica creix un 60% en estalvi

 Font:
Font:

La banca ètica creix un 60% en estalvi

Resum: 

Les finances ètiques no han deixat de créixer durant el 2012, situant el volum d'estalvi ètic per sobre dels 915 milions d'euros a l'estat espanyol. Així ho van explicar a la presentació de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2013.

El passat dijous, 9 de maig, es va donar el tret de sortida a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica amb una roda de premsa. Un total de 31 municipis catalans participen enguany en aquesta iniciativa, que reivindica que sí existeixen alternatives a la crisi, com ara, el comerç just, la banca ètica i l'economia solidària.

A la roda de premsa, es van donar a conèixer les dades del Baròmetre Estatal de les Finances Ètiques 2012, elaborat per l'Observatori de les Finances Ètiques, promogut per FETS (Finançament Ètic i Solidari): La banca ètica ha crescut durant l'any 2012 un 60% en estalvi i un 20% en préstecs, i compta ja amb 100.000 persones usuàries a nivell estatal.

Les xifres d'estalvi gestionat per les entitats de finances ètiques no han deixat de créixer de forma molt significativa, a taxes molt properes al 60%, situant el volum d'estalvi ètic per sobre dels 915 milions d'euros. Els préstecs, tot i que no han tingut una evolució tan notable, també han tingut un creixement significatiu, al voltant del 20% i s'han situat per sobre dels 700 milions d'euros.

La Banca Ètica és una alternativa als bancs convencionals, una altra forma d’estalviar i invertir que prioritza l’obtenció d’un triple benefici social, ambiental i econòmic.

El comerç just és l'altre protagonista de la festa. Les vendes de productes de comerç just en tot món superen avui dia els 5.500 milions d'euros. Això es tradueix en impactes decisius sobre 2,5 milions de productores i productors a més de 70 països d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.

31 municipis acullen la festa

Aquesta festa ha arribat a molts municipis durant el cap de setmana de l'11 i 12 de maig, tot coincidint amb el Dia Mundial del Comerç Just (11 de maig), però això no ha fet més que començar. Durant els propers dies i fins a mitjans de juny, diferents municipis acolliran la festa. En aquest mapa pots consultar les dates i llocs on arribarà:


Mostra Festa Comerç Just i Banca Ètica 2013 en un mapa més gran

Maig serà, doncs, el mes del comerç just i la banca ètica a Catalunya. Les entitats que organitzen la festa, SETEM, Alternativa3, Fiare, FETS, Intermón Oxfam, la Xarxa de Consum Solidari i la Xarxa d'Economia Solidària, et conviden a participar-hi per tal de conèixer alternatives possibles a la crisi.

Afegeix un comentari nou