La cooperativa La Sembra reactiva el Jornal.cat per explicar que hi ha una altra manera de viure

Colectic
Les pàgines web de Jornal.cat i La Sembra obertes en pantalles d'ordinador. Font: La Sembra
Les pàgines web de Jornal.cat i La Sembra obertes en pantalles d'ordinador. Font: La Sembra

La cooperativa La Sembra reactiva el Jornal.cat per explicar que hi ha una altra manera de viure

Colectic

Resum: 

La capçalera posa l’accent en l’economia social i solidària per difondre els projectes del sector i les iniciatives alineades en valors.

El Jornat.cat, actiu des del 2005, es reinventa com el diari digital de l'Economia Social i Solidària (ESS), amb la cooperativa de comunicació social La Sembra al capdavant.

"Transformar un mitjà està molt alineat amb aquests valors: transformar l'economia partint dels recursos disponibles per construir realitats més compromeses amb les persones i l'entorn", explica Aina Serra, directora del mitjà.

Un procés que els ha permès aliar-se amb la Xarxa Digital Catalana (XaDiCa) que les ha acompanyat "tant en el vessant tecnològic com en l'entrada al món dels mitjans de comunicació digitals".

Contra l'endogàmia

Es tracta d'"un mitjà sectorial per garantir un dret a la informació ampli i amb matisos". "La realitat és molt polièdrica i carregada d'interessos que fan molt difícil que iniciatives incipients, territorials, comunitàries, cuites a foc lent, projectes que qüestionen l'status quo... tinguin un lloc als mitjans generalistes", afegeix Serra.

Sectorial no vol dir endogàmic, sinó que el mitjà té la voluntat d'apropar els valors de l'ESS i generar una dinàmica de comunicació dins del sector per tenir un impacte d'aquests projectes en altres mitjans.

Energia comunitària

Des del Jornal.cat, han dedicat molta energia a reflexionar en el projecte, han reunit desenes d'agents del sector per incorporar les seves necessitats i mirades, i seguiran "generant espais de participació per fer més comunitari el projecte". Els reptes són aportar valor i que sigui sostenible i, en el futur, mantenir-lo en el temps.

En definitiva, reneix un mitjà perquè cal visibilitzar un model alternatiu en creixement i "explicar que una altra manera de viure és possible i ja existeix".

Afegeix un comentari nou