La darrera edició de l''Informe del Mercat Social Català' analitza 181 organitzacions

Colectic - Comunitari
La Fira d'Economia Solidària, punt de trobada del mercat social català Font: FESC
La Fira d'Economia Solidària, punt de trobada del mercat social català Font: FESC

La darrera edició de l''Informe del Mercat Social Català' analitza 181 organitzacions

Colectic - Comunitari

Resum: 

Mostra els resultats del Balanç Social fet durant el 2018, que va comptar amb un 25% més de participació que el de 2017, i en el què gairebé el 80% de les organitzacions amb millor valoració són cooperatives i associacions.

L''Informe de Mercat Social Català', elaborat per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), inclou les dades de 301 organitzacions que es van incorporar a Pam a Pam entre el juny de 2017 i el de 2018.

La forma jurídica que va crèixer més respecte a 2017 correspon a la de les fundacions, el nombre de les quals es va incrementar un 137,5%. La segona forma jurídica en creixement va ser la de les societats mercantils, que van incrementar el seu nombre un 35,7%.

Les mitjanes dels darrers sis anys posen de manifest que una organització de l'economia social i solidària té una base social de 870 persones, dona feina a 23 treballadors i treballadores, i factura anualment uns 800.000 euros. Atenent a les organitzacions que hi ha sota el paraigua de la XES, entre totes compten amb prop de 194.033 persones implicades, donen feina a 6.100 i ingressen 213 milions d'euros l'any.

Pel que fa a la paritat, el 45% dels càrrecs societaris o polítics estaven ocupats per dones, així com el 57% dels càrrecs en l’estructura laboral. El 54% de les persones que van participar en l’aprovació de plans de treball i pressupostos van ser també dones.

El 73% de les organitzacions analitzades al Balanç Social de 2018 operava amb entitats financeres ètiques i en referència al volum de compres, dins el circuit de mercat social se'n van fer per valor de 5,6 milions d’euros, que suposa un 15% del total de les compres realitzades.

Per a més informació, consulta l'informe complet.

Afegeix un comentari nou