La Diverfesta més acolorida, familiar i plena de somriures torna a la Salut Alta

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
L'objectiu és dinamitzar infants i famílies d’un barri mancat d’activitats lúdiques per fomentar la cohesió social i l’esperit cívic. Font: Fundació Salut Alta. Font: Font: Fundació Salut Alta.
L'objectiu és dinamitzar infants i famílies d’un barri mancat d’activitats lúdiques per fomentar la cohesió social i l’esperit cívic. Font: Fundació Salut Alta.
A l’escenari també hi haurà actuacions d’alguns infants dels projectes de la fundació. Font: Fundació Salut Alta. Font: Font: Fundació Salut Alta.
A l’escenari també hi haurà actuacions d’alguns infants dels projectes de la fundació. Font: Fundació Salut Alta.
La jornada matinal comptarà amb diferents espais on desenvolupar activitats per a tota la família. Font: Fundació Salut Alta. Font: Font: Fundació Salut Alta.
La festa comptarà amb diferents espais on desenvolupar activitats per a tota la família. Font: Fundació Salut Alta.
L’edició d’enguany, ha escollit com a fil conductor la recreació d’elements essencials d’una festa major. Font: Fundació Salut Alta. Font: Font: Fundació Salut Alta.
L’edició d’enguany, ha escollit com a fil conductor la recreació d’elements essencials d’una festa major. Font: Fundació Salut Alta.

La Diverfesta més acolorida, familiar i plena de somriures torna a la Salut Alta

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Com a novetat, l’edició d’enguany incorporarà activitats esportives proposades pels infants i adolescents de la Fundació Salut Alta.

El proper dissabte 18 de maig a partir de les 10h, la Fundació Salut Alta organitza la Diverfesta.

El principal objectiu de la Diverfesta és dinamitzar infants i famílies d’un barri mancat d’activitats lúdiques per fomentar la cohesió social i l’esperit cívic.

Tal i com diu l’Anna Martínez, responsable de comunicació de Salut Alta, “un dels pilars que defineix la metodologia de la nostra intervenció és el treball amb l’entorn. Així doncs, és important tenir present l’aspecte comunitari per establir vincles al barri, a part de l’acció educativa que duem a terme entre setmana als projectes de l’entitat”.

La fundació aproparà activitats lúdiques, jocs i tallers per fomentar la cohesió social a una zona mancada de propostes similars. L’edició d’enguany, ha escollit com a fil conductor la recreació d’elements essencials d’una festa major.

La jornada matinal comptarà amb diferents espais on desenvolupar activitats per a tota la família. L’espai social dinamitzarà un taller de cuina i maquillatge, l’espai jove organitzarà una activitat de creació de xapes i jocs de consola, l’espai del veïnat, un taller per a les famílies i l’espai infantil dinamitzarà activitats per a infants de totes les edats, a més de comptar amb jocs cedits per l’Òmnium Cultural.

Com a novetat d’aquest any, s’iniciarà la festa practicant esports al Parc del Gran Sol, amb una sorpresa per a tots els participants. També es realitzarà el joc ‘coneix el teu barri’, que donarà a conèixer l’abans i el després del barri de La Salut Alta.

Una festa on participa tothom

Martínez explica que “aquestes activitats esportives són fruit d’un procés participatiu on s’ha demanat opinió als infants i adolescents de la fundació. Vam veure que trobaven a faltar el tema dels esports i per això ens hem aventurat a ampliar la festa amb aquesta part”.

La proposta s’ha dut a terme perquè, juntament amb el concurs de cartells dinamitzat, tothom es senti partícip de la preparació, fent que el sentiment de la festa es respiri per tota la fundació.

La Diverfesta també comptarà amb les actuacions del grup de ball del Casal Cívic de Llefià i del Casal Cívic Salut Alta i el grup Sweet Bollywood de la ciutat. A més, a l’escenari també hi haurà actuacions d’alguns infants dels projectes de la fundació.

Martínez assegura que “tot i que es tracta d’una festa molt ‘del barri’, creiem que pot ser una oportunitat d’apropar-se a una zona molt desconeguda per la gent de Badalona i rodalies i gaudir de la diversitat de l’entorn”.

“Les notícies que normalment es publiquen del barri sovint són de successos o problemes foscos, així doncs, és una bona manera de posar cara a una Salut Alta més acolorida, familiar i plena de somriures” afegeix Martínez.

Afegeix un comentari nou