Hàbitat3 busca pisos buits a Barcelona per a col·lectius en situació de vulnerabilitat

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
Catalunya compta només amb un 2% de lloguer assequible del parc total, mentre que la mitjana europea és del 15% Font: Pixabay
Catalunya compta només amb un 2% de lloguer assequible del parc total, mentre que la mitjana europea és del 15%. Font: Pixabay.
A Barcelona hi ha unes 600 famílies en situació de vulnerabilitat a l’espera d’un habitatge digne. Font: Pixabay
A Barcelona hi ha unes 600 famílies en situació de vulnerabilitat a l’espera d’un habitatge digne. Font: Pixabay.
La Fundació Hàbitat3 ofereix diverses facilitats als propietaris per tal de garantir el seu benestar alhora del de les famílies Font: Pixabay
La Fundació Hàbitat3 ofereix diverses facilitats als propietaris per tal de garantir el seu benestar alhora del de les famílies. Pixabay.

Hàbitat3 busca pisos buits a Barcelona per a col·lectius en situació de vulnerabilitat

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

L'objectiu és el de proporcionar habitatge a més de 600 famílies que, en previsió de la crisi econòmica que derivarà de l'emergència de la Covid-19, és una necessitat que pren més urgència que mai.

Catalunya compta amb un total de 60.000 habitatges de lloguer assequible, el que suposa només un 2% del parc total, mentre que la mitjana europea és del 15%.

El principal objectiu de la Fundació Hàbitat3 consisteix a elevar aquest nombre de lloguers socials per arribar als estàndards europeus i així, poder garantir un habitatge digne per la població, especialment per aquells col·lectius més vulnerables. Actualment hi ha unes 600 famílies a la Mesa d‘emergències de Barcelona a l’espera d’un habitatge digne. Algunes de les persones fa 1 o 2 anys que n'esperen un. I, en una situació de confinament, el dret a l'habitatge pren encara més urgència.

Arran de la crisi sanitària viscuda per la COVID-19, aquest objectiu pren més força que mai perquè "tot i que ara no tenim més demanda, preveiem que hi haurà més afectació i una necessitat encara més gran de la que ja hi havia un cop es normalitzi la situació. Molta gent s'ha quedat sense feina, s'han fet ERTOs i en alguns sectors serà més difícil tornar a incorporar-se al mercat laboral", exposa el Xavier Mauri, director de la fundació.

Així doncs, l'entitat fa una crida per captar habitatges buits de propietaris particulars perquè hi puguin anar a viure famílies en situació de vulnerabilitat. Normalment, aquestes famílies i persones que viuen en els habitatges gestionats per la fundació són ateses pels serveis socials de diversos ajuntaments catalans o per entitats socials amb diverses problemàtiques socials (persones sense sostre, o amb problemes de salut mental, o addiccions, o amb situacions clares d’exclusió social...).

Una crida amb garanties per als propietaris

Per norma general, la Fundació Hàbitat3 cerca habitatges a diferents localitats de Catalunya però, en aquesta situació de confinament, centra la seva cerca a la ciutat de Barcelona on té formalitzat un acord amb l'Ajuntament que permet signar els contractes de forma totalment remota. Així doncs, la intenció és trobar més de cent pisos buits a la ciutat comtal que estiguin en condicions d’habitabilitat i amb els subministraments donats d’alta.

"També pensem que arran d'aquesta situació, la nostra proposta pot ser una oportunitat per als propietaris de pisos buits o fins i tot de pisos turístics perquè oferim seguretat i un pagament mensual assegurat", explica Mauri. A més, l'entitat també s’encarrega de la gestió de canvis de subministraments i de contractar l’assegurança per evitar evita que els propietaris tinguin incerteses a l’hora de posar el seu habitatge a lloguer.

Afegeix un comentari nou