Taller Sant Jordi busca fons per desenvolupar un nou projecte

Colectic - Comunitari
Taller Sant Jordi atén més d'una cinquantena de persones Font: Taller Sant Jordi
Taller Sant Jordi atén més d'una cinquantena de persones Font: Taller Sant Jordi

Taller Sant Jordi busca fons per desenvolupar un nou projecte

Colectic - Comunitari

Resum: 

Aquest centre ocupacional de persones amb discapacitat intel·lectual ha llançat una campanya de micromecenatge per adquirir un equipament que les ajudi a comunicar-se verbalment.

Taller Sant Jordi, que depèn de la Fundació Sant Jordi, és un espai familiar amb recursos limitats. Atén 54 persones moltes de les quals no poden comunicar verbalment els seus desitjos, necessitats, anhels o el que les preocupa. Això dificulta considerablement el seu dia a dia i suposa un 'handicap' per poder participar activament a la societat o al mercat de treball.

Dues persones de l'equip educatiu del centre han assistit a un curs de sistemes alternatius i/o augmentatius de comunicació (SAAC) en el qual han pogut aprendre sobre les formes d'expressió distants al llenguatge parlat de moltes persones amb discapacitat.

A partir d'aquest aprenentatge han posat en funcionament un projecte que consisteix a avaluar la comprensió de cada persona del servei per poder crear posteriorment un (SAAC) personalitzat.

Aquesta avaluació fa necessari disposar d'un material específic que s'anomena 'Kit Test ComFor', que distribueix la Federación de Autismo de Castilla y León. El procés podrà ser possible gràcies a les aportacions que Taller Sant Jordi rebi a partir de la campanya que estan fent a Gofundme.

Trobaràs més informació sobre Taller Sant Jordi al web de la Fundació i al seu compte de Facebook.

Afegeix un comentari nou