La Llum de la Pau de Betlem arriba a Barcelona

 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Llum de la Pau de Betlem arriba a Barcelona

Resum: 

Unes 800 persones han rebut la Llum de la Pau de Betlem, portada des de Viena per una delegació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. L’acte s’ha celebrat el diumenge 12 de desembre a la Parròquia de Sant Agustí de Barcelona.

Una delegació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya formada per set persones han anat a Viena a buscar la Llum de la Pau i l’han portat a la Ciutat Comtal per repartir-la entre les persones i entitats de l’Estat. Els integrants d’aquesta delegació expliquen que el viatge va ser “llarg i cansat: moltes hores de cotxe a temperatures sota zero, de nit, amb boira,...”, però que han passat per llocs “molt macos”. Han passat per Kandersteg, Munich i, finalment, Viena.

Vols saber-ne més sobre la seva experiència? Doncs continua llegint i visita el següent blog.

Arribat l’acte de la Llum, celebrat a l’església de Neuerberg, els set integrants de MEG estaven nerviosos. El dia s’havia aixecat nevant i l’ambient era gèlid. “L’església estava plena. La gent restava dreta als passadissos laterals i el central. El silenci durant els parlaments, es va trencar amb l’arribada de l'Stephen, el nen que aquest any havia recollit la llum a Betlem, i que armat amb el fanalet, va escoltar totes les pregàries que van fer les delegacions. Quan ens va tocar a nosaltres, la vam recollir emocionats, pensant en l’esforç que havíem posat en arribar fins aquell moment. La cerimònia va ser oficiada en anglès i alemany. També es van sentir tots els idiomes de cada delegació (més de vint) fent encara més pròxim l’acte. Tothom anava engalanat: fulards de tots els colors, camises amb insígnies, boines, barrets i gorres”, expliquen els membres de la delegació.Després del comiat, van agafar el cotxe i, 18 hores més tard, entraven a la Parròquia de Sant Agustí de Barcelona per repartir la Llum de la Pau a les entitats i persones de l’Estat espanyol que participen en aquest projecte.

L’acte de rebuda de la Llum ha estat organitzat pel Movimiento Scout Catòlico (MSC) i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, amb la col·laboració del Centre Marista d’Escoltes, la Delegació de Pastoral de Joventut de Barcelona, la Federació d'Associacions Juvenils Mà Oberta Cor Obert de Catalunya, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, el Moviment de Centres d'Esplai Cristians (MCEC), la Parròquia de Sant Agustí i la Pastoral de Joves de la Salle Catalunya.

Més informació a:

- Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

- Movimiento Scout Catòlico.

Afegeix un comentari nou