La Plataforma d'ONG publica les conclusions de la seva consulta per elaborar el III Pla Estratègic

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Plataforma d'ONG publica les conclusions de la seva consulta per elaborar el III Pla Estratègic

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Amb aquesta consulta queda conclosa la fase de reflexió i diàleg per elaborar les prioritats de treball del sector de l'acció social durant els propers quatre anys.

La Plataforma d'ONG d'Acció Social, que promou a nivell de l'Estat espanyol el ple desenvolupament dels drets socials i civils dels col·lectius més vulnerables i la participació ciutadana, basa aquesta iniciativa en el diagnòstic de l'Estudi del Tercer Sector d'Acció Social amb l'objectiu de donar resposta a les necesitats i reptes clau de futur del sector.

Les conclusions de la consulta i l'informe de resultats apunten a la necessitat d'elaborar una estratègia conjunta per a la transformació social a partir d'una agenda que prioritzi les persones i els seus drets, de reforçar els sistemes d'interlocució amb les administracions públiques, de millorar els sistemes de finançament i cooperació interna i d'innovar en els mètodes d'actuació.

Aquestes i d'altres línies que han estat debatudes es posaran en comú al mes de febrer en una sessió de conciliació que donarà lloc a la presentació del III Pla Estratègic al primer semestre de 2017.

A la consulta han participat entre l'octubre i el desembre de 2016 més de 800 persones de diverses ONG.

Des de l'any 2006, la Plataforma d'ONG d'Acció Social ha elaborat dos plans estratègics anteriors que han tractat sobre les àrees de la igualtat, la inclusió social, el finançament del sector, la millora de la incidència política i la prestació de serveis, entre d'altres temes.

La plataforma està integrada per 31 organitzacions no governamentals, federacions, confederacions i xarxes estatals que han dut a terme 13 milions d'atencions, comptant amb la col·laboració de més de quatre milions i mig de persones sòcies, 384.000 voluntàries i gairebé 94.000 treballadors i treballadores.

Si vols tenir-ne més informació pots consultar la presentació institucional i l'informe de dades de 2006 a 2014. També pots veure la infografia sobre la primera fase de l'elaboració del III Pla Estratègic, adjunta a "Arxius relacionats".

Afegeix un comentari nou