La Plataforma per la Llengua publica el llibre ‘Amb el català, fem pinya!’

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font:
Font:

La Plataforma per la Llengua publica el llibre ‘Amb el català, fem pinya!’

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L’obra recull el testimoni de 14 persones immigrades que posen en relleu el paper de les associacions com a espais no formals d’aprenentatge del català i d’arrelament a casa nostra.

“Amb l’associació de teatre estic coneixent més gent i m’ajuda el fet de tenir una parella lingüística; ella també m’ha ajudat a llegir els guions en català” explica l’Al. Aquest jove senegalès va arribar fa cinc anys a Catalunya i actualment és un més del grup de teatre ‘Punt i seguit’ de Terrassa. Segons explica en el llibre, el fet de participar en aquesta companyia ha contribuït a la seva integració i li ha permès conèixer gent nova.

L’Al és un dels 14 testimonis recollits en la publicació ‘Amb el català, fem pinya!’ que la Plataforma per la Llengua ha editat aquest mes de juliol conjuntament amb la Fundació Carulla i la Generalitat de Catalunya.

Els i les protagonistes d’aquesta iniciativa van néixer fora, però han après el català i són membres actius d’entitats socials, educatives, culturals i esportives locals. Això ha facilitat el seu arrelament i el seu apropament a la llengua catalana.

La publicació també pretén contribuir a desmuntar prejudicis i tòpics respecte a les persones immigrades i visibilitzar els “avantatges i oportunitats” que pot suposar per a aquestes la participació en entitats en les quals el català és la llengua d’ús habitual.

‘Amb el català, fem pinya!’ pot consultar-se i descarregar-se gratuïtament en aquesta web.

Afegeix un comentari nou