La qüestió del cànnabis terapèutic, a debat en un congrés online

Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC
Autor/a: 
Daniel Vilosa (Fundació Iceers) - Josep Marín
Constanza Sánchez, ponent a Cannabmed 2020 Font: Cannabmed
Constanza Sánchez, una de les ponents a Cannabmed. Font: Cannabmed
Cannabmed 2020 Font: Cannabmed
Cannabmed 2020 Font: Cannabmed
Carlos Goicoechea, un dels ponents Font: Cannabmed
Un dels ponents de Cannabmed, Carlos Goicoechea. Font: Cannabmed
La Unió de Pacients per la Regulació del Cànnabis denuncia la precarietat i la vulnerabilitat dels pacients per accedir als tractaments Font: Cannabmed
Queralt Prat participa en el congrés. La Unió de Pacients per la Regulació del Cànnabis denuncia la precarietat i la vulnerabilitat dels pacients per accedir als tractaments. Font: Cannabmed
Juan Carlos Bouso, ponent a Cannabmed 2020 Font: Cannabmed
Juan Carlos Bouso participa en el congrés. Font Cannabmed
Les farmàcies ja dispensen alguns productes cannàbics Font: Cannabmed
Les farmàcies ja dispensen alguns productes cannàbics de CBD. Font Cannabmed

La qüestió del cànnabis terapèutic, a debat en un congrés online

Autor/a: 
Daniel Vilosa (Fundació Iceers) - Josep Marín
Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC

Resum: 

La Fundació ICEERS organitza, juntament amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i la Unió de Pacients per la Regulació del Cànnabis, la 3a edició del congrés de cànnabis terapèutic més important d’Espanya.

L’edició d’aquest any es realitzarà en línia el 6 i el 7 d’octubre, amb inscripció gratuïta. En el marc de la celebració de CANNABMED2020, la comunitat científica impulsa el debat de l’ús terapèutic del cànnabis per la creixent reclamació de metges, farmacèutics i pacients. Les conferències del primer dia, adreçades principalment a professionals sanitaris, es retransmetran des de la seu del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; les del segon dia, obertes a públic en general, des de la seu de la Fundació ICEERS.

La ciència marca el ritme de CANNABMED2020

Aquest any, com a novetat, CANNABMED ha incorporat la perspectiva científica dels professionals de la salut. Metges, farmacèutics i investigadors debatran i analitzaran la situació actual d’aquesta planta després de més de vint anys d’estudis científics que evidencien que l’ús del cànnabis com a complement terapèutic pot ser efectiu en pacients amb càncer, malalties neurodegeneratives, malalties inflamatòries intestinals, ansietat, dolor nerviós i epilèpsia. Els professionals sanitaris que participin durant la primera jornada podran obtenir crèdits formatius acreditats pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, amb la participació en aquesta edició 2020 del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. A les conferències del 6 d’octubre, s’abordarà quina és la situació actual del cànnabis medicinal, es repassaran els avenços científics i el potencial terapèutic del cànnabis, es donaran a conèixer les dosis i les vies d’administració del cànnabis medicinal, i també es revisaran els avantatges i els riscos de l’autoconsum i de l’autocultiu del cànnabis.

Taules rodones multidisciplinàries amb intervencions d’experts de cada matèria

Durant les dues jornades del Congrés, es duran a terme diferents taules rodones multidisciplinàries amb experts de cada matèria. El 7 d’octubre es comptarà amb la participació de Lucía Muñoz, diputada de Unidas Podemos al Congrés dels Diputats per les Illes Balears, que respondrà a totes les preguntes de caràcter legal i jurídic que li formularà Constanza Sánchez, directora de Lleis i Política de la Fundació ICEERS. Unidas Podemos ultima una proposta de llei per a realitzar una regulació integral del cànnabis que espera consensuar amb el seu soci de govern. Les contradiccions del govern del PSOE són òbvies: d’una banda contesta a la proposta del grup del PNV al Congrés que falta evidència científica per regular el cànnabis, i de l’altra proposa la seva regulació al Parlament de Canàries.

També es parlarà de les dificultats d’accés al cànnabis en temps de COVID-19 i dels obstacles i oportunitats en el futur dels cannabinoides.

Necessitat d'una regulació específica

La Unió de Pacients per la Regulació del Cànnabis denuncia la precarietat i la vulnerabilitat dels pacients per accedir als tractaments. La pandèmia de la COVID-19 posa novament de manifest la precarietat de les persones malaltes que utilitzen el cànnabis com a complement terapèutic, que denuncien que cada vegada és més difícil accedir-hi. Des de la Fundació ICEERS recorden que sense una regulació específica, el pacient i també les seves famílies i cuidadors estan desprotegits i es veuen obligats a buscar productes de pitjor qualitat i sense controls sanitaris al mercat negre. De fet, segons l’última enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el 84% de la població està a favor de regular el cànnabis medicinal.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou