La URV té en marxa 27 experiències d’aprenentatge servei

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

La URV té en marxa 27 experiències d’aprenentatge servei

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La universitat pública tarragonina ha apostat fort per aquesta metodologia i actualment està present als plans docents de 15 titulacions.

No fa gaire que l'aprenentatge servei ha irromput a les universitats com una proposta innovadora. Cadascuna ha abordat el procés d'institucionalització d'aquesta activitat d'una manera diferent. La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha estat de les primeres universitats catalanes en adoptar aquest procés seguint les línies marcades pels referents internacionals.

La URV ha té en marxa 27 experiències repartides entre 15 titulacions com pedagogia, treball social o dret

Tenint en compte això i els més de vint projectes d'APS que actualment té en marxa, se li va demanar que realitzes el taller "La institucionalització de l'aprenentatge servei a les universitats espanyoles" al 6è congrés del Global University Network for Innovation (GUNI) que va tenir lloc a mitjans del mes de maig a Barcelona.

Actualment 15 titulacions de la universitat tarragonina inclouen en els seus plans docents experiències d'APS: pedagogia, treball social, dret... En total són 27 les experiències que s'han dut a terme i que formen part del programa d'APS aprovat pel Consell de Govern de la universitat el febrer del 2012.

L'APS combina, tal i com el seu nom indica, l'aprenentatge amb el servei a la comunitat. Aquesta suma dóna lloc a un element nou amb un abast més ampli que el que tenen per separat els dos elements que en formen part.

Afegeix un comentari nou