La vida i la lluita: deu frases de Pere Casaldàliga

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

La vida i la lluita: deu frases de Pere Casaldàliga

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

TV3 estrena “Descalç sobre la terra vermella”, un ‘biopic’ sobre el bisbe català que ha esdevingut tot un referent en la lluita pels drets de les persones desafavorides al Brasil.

Nascut a Balsareny el 1928, Pere Casaldàliga s'ha convertit en un referent en la lluita pels drets de les persones més desafavorides. Resident a Mato Grosso (Brasil) des del 1968, la seva tasca contra les desigualtats a la zona no s’ha aturat ni tan sols després de rebre amenaces de mort dels poderosos de la regió.

En motiu de l’estrena a TV3, aquest 24 de març, de la minisèrie documental "Descalç sobre la terra vermella", basada en el llibre homònim de Francesc Escribano i dirigida per Oriol Ferrer, recuperem algunes frases inspiradores de Casaldàliga, aparegudes en una entrevista que Quim Moreno va realitzar i publicar per a la revista Estris l’any 1999:

La utopia

“La veritable utopia és la que es va realitzant històricament, sempre amb la perspectiva del futur més gran. La bona utopia es va fent cada dia.”

L'educació

“L’educació serveix per fer persones capaces de relacionar-se, respectuoses i solidàries.”

Els referents

“Busquem mites perquè necessitem referències vives, estimulants. Sempre és més fort el testimoni que la paraula”

L'Església

“L'Església és part de la meva vida i si la punxo una miqueta és perquè avanci una mica més ràpid. Si no fem la revolució els de dintre, qui la farà?”

La Teologia de l'Alliberament

“He optat [per la Teologia de l’Alliberament] perquè em sembla la teologia més cristiana, sobretot avui, i més al Tercer Món o al Quart Món vostre”.

El futur

“La pobresa de la sobrietat compartida és l’únic futur possible per a la humanitat, pensant socialment i ecològicament. El present, per dissort, encara és “oficialment” el capitalisme, el consumisme, una mena de suïcidi estructural”.

L'esperança

“La solució sempre, en tot cas, és l'esperança. Una esperança, però, que es posi a fer feina, que sàpiga viure el dia a dia, que miri de fer amb d'altres el treball de la justícia i de l'alliberament”.

La pobresa

“El pobre dolent té un avantatge: el de ser pobre. El ric dolent, dos inconvenients.”

El Tercer Món

¿Què li diu el Tercer Món al Primer Món? - Si no fóssiu el que sou, podríem ser els que som!

Els joves que lluiten a través de l’educació en el lleure per canviar la societat

Que mirin, primerament, d’ésser ells mateixos (ells i elles) “canviats”. En segon lloc, que no es desanimin mai, perquè l’educació és un procés de tota la vida. I en tercer lloc, que comuniquin esperança, passió per la justícia, esperit de solidaritat i fe en el Déu de Jesús”.

Afegeix un comentari nou