Àmbit de la notícia
Comunitari

La Volunteca organitza un acte per definir les tendències i reptes del voluntariat

Entitat redactora
Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a
Maria Bombardó Soro
  • Presentació de 'La Volunteca'.
    Presentació de 'La Volunteca' a l'Espacio Pozas de Madrid el 2022. Font: Fundació Pere Tarrés

La jornada tindrà lloc el 6 de juliol en format híbrid i girarà al voltant de ‘L’evolució de la solidaritat en una societat postpandèmica’. 

La Volunteca, el centre virtual de recursos per al voluntariat i el tercer sector social d’àmbit estatal celebra un any, i les dues entitats que l’impulsen, la Fundació Pere Tarrés i la Plataforma del Voluntariado de España, organitzen una trobada de celebració. L’esdeveniment, sota el títol ‘L’evolució de la solidaritat en una societat postpandèmica’ tindrà lloc el 6 de juliol d'11 h a 14 h a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, però també podrà ser seguit en línia. En tots els casos cal inscripció prèvia.

Sònia Pau, de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), conduirà l’acte, que començarà amb una presentació institucional on intervindran una persona representant del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030; una persona representant de la Generalitat de Catalunya; Luciano Poyato, president de la Plataforma del Voluntariado de España; i Rafael Ruiz de Gauna, Director de Relacions Institucionals, Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés.

L’acte continuarà amb una conferència titulada ‘Crisi i efectes de l’actualitat en la tasca solidària’, impartida per Anna Varderi, gerent de la Fundació Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que serà complementada per la presentació de l’informe ‘Tendències del voluntariat’ de la mà d’Anna Villa, vicepresidenta de la FCVS.

Seguirà una taula rodona sobre les perspectives de futur de la solidaritat, sota el títol ‘Cap a on camina la solidaritat’. Hi participaran Pablo Benlloch, doctor en Dret del Treball i Seguretat Social; Ramon Nicolau, president de la FCVS; Olga Viñuales, autora de nombroses publicacions sobre col·lectius vulnerables; i Felisa Pérez, vicepresidenta d’UNAD i de RIOD.

Finalment, la jornada oferirà un espai per a que el públic formuli preguntes i participi del discurs i acabarà amb un breu aperitiu per a la posada en comú i el networking.

Des de les entitats organitzadores, es convida qualsevol persona interessada a assistir, i s’insta fortament a les pertanyents a l’àmbit del tercer sector, el voluntariat o les organitzacions sense ànim de lucre. Josep Carbonell, tècnic de La Volunteca de la Fundació Pere Tarrés, considera que “serà una molt bona oportunitat per a fer una radiografia del voluntariat postpandèmia i conèixer els reptes de futur. Així mateix permetrà crear sinergies amb atres agents del sector i reflexionar sobre la necessitat de repensar les dinàmiques de voluntariat i ajuda social”.

Sobre La Volunteca

La Volunteca neix a mitjans de l’any 2022 com el primer espai de recursos del i per al voluntariat estatal. L’objectiu d’aquesta plataforma digital és posar a disposició de les persones que treballen en el sector informació, suport, acompanyament i eines per a desenvolupar la seva tasca al tercer sector.

Creada arran de la pandèmia, La Volunteca ha estat impulsada amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, i vol convertir-se en un dispositiu de referència per a encarar els reptes socials que es presenten actualment. Per això aglutina l’actualitat de les principals capçaleres estatals sobre voluntariat, formacions, recursos de coneixement, una biblioteca en línia i convocatòries de finançament, entre altres serveis.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari