La Xarxa de Dones cosidores vol fer realitat la Casa de la Costura Comunitària

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
La Casa de la Costura Comunitària vol utilitzar la costura com a fil conductor per teixir comunitat entre les dones de la ciutat. Font: Xarxa de Dones Cosidores. Font: Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona
La Casa de la Costura Comunitària vol utilitzar la costura com a fil conductor per teixir comunitat entre les dones de la ciutat. Font: Xarxa de Dones Cosidores.

La Xarxa de Dones cosidores vol fer realitat la Casa de la Costura Comunitària

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

Només queden cinc dies perquè finalitzi la campanya de micromecenatge que ha posat en marxa la Xarxa i que ha recaptat ja més de 16.000 euros.

Continuar creixent per continuar teixint. Això és el que vol la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona, un projecte que es va posar en marxa fa tres anys i que aplega set col·lectius de donesDones amb Força, Dones de la Terra, Dones del Mustakbal, Kics Bcn, Mío, Amal i L'Ull de l'Agulla – que, a través de la costura, estan construint un espai de trobada i vinculació comunitària, que ha esdevingut també un viver de projectes d'autoocupació amb la costura com a eix central.

Ara, la Xarxa de Dones Cosidores vol que el seu espai creixi i es converteixi en una Casa de la Costura Comunitària. Per fer realitat aquest projecte, han engegat una campanya de recaptació de fons que acumula ja més de 16.000 euros. "Volem fer un pas més", explica Noelia Sotus, tècnica del projecte, "per a donar suport a aquest procés de creixement, i millorar la infraestructura i maquinària i, així, poder millorar també les condicions de feina de les cosidores". Unes millores en el taller que, segons comenta Sotus, suposaran també "fer un pas més en l'aprenentatge de les dones que venen a formar-se i fer un salt en l'eficiència i la qualitat dels productes que oferim".

Cada setmana, més de seixanta dones passen pel taller que la Xarxa té al barri d'Horta on es fan formacions, espais oberts a la comunitat i projectes productius. "El nostre petit taller és per moltes dones un espai de llibertat, un oasi de cures i de suport mutu i un lloc on posar en marxa somnis i reptes", continua la tècnica del projecte.

Un oasi que busca millorar les condicions de feina de les treballadores amb màquines noves i cadires ergonòmiques, a més de crear un nou taller de serigrafia amb millor maquinària que permeti a les cosidores ser precises i ràpides en els encàrrecs. Millores tècniques que busquen garantir la continuïtat del projecte i continuar teixint comunitat amb la costura com a fil conductor.

"L'objectiu és fer costat als reptes i projectes de vida de les cosidores, per afavorir que puguin desenvolupar processos d'aprenentatge, d'inserció laboral, de vinculació comunitària i relacional, d'autoorganització veïnal, d'emprenedoria col·lectiva, i tot allò que es proposin", explica Noelia Sotus.

El Goteo continua en marxa

22.579 euros. Aquesta és la xifra òptima que necessita la Xarxa de Dones Costureres de Barcelona per posar els fonaments de la seva Casa de Costura Comunitària. És per aquest motiu que el passat 19 d'abril el col·lectiu va posar en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo, que finalitza en només cinc dies. En el moment de publicar aquesta notícia, el comptador està a punt d'arribar als 17.000 euros.

"Ara mateix, la quantitat que ens falta és un repte gran, però no volem deixar d'intentar-ho, ja que cada aportació ens ajuda a obtenir una nova màquina de cosir o una cadira ergonòmica per millorar el confort de les dones cosidores", comenta Sotus que, a més, anima a tothom a "fer córrer la veu i ajudar-nos en aquesta darrera empenta per assolir el repte".

Afegeix un comentari nou