La Xarxa d'Entitats Lleure Divers en Lluita presenta un manifest en protesta per les restriccions

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Adam Peribáñez
 Font: Reperkutim
Font: Reperkutim
 Font: Encert
Font: Encert

La Xarxa d'Entitats Lleure Divers en Lluita presenta un manifest en protesta per les restriccions

Autor/a: 
Adam Peribáñez
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Gairebé 40 entitats i 1000 persones s’han adherit al manifest per a denunciar l’afectació que provoquen les mesures restrictives del govern

Tres entitats dedicades al treball amb persones amb diversitat funcional -Encert, Oratge i Reperkutim- han presentat un manifest crític amb les mesures restrictives per fer front a la COVID-19 que ha aplicat el govern. En el text, denuncien que les mesures han “tornat a prohibir tota activitat”, deixant-los “en una situació de vulnerabilitat molt gran”.

En aquest sentit, destaquen la dificultat d’adaptar les seves activitats a un format virtual és “pràcticament impossible”. El text també critica que deixar aquest col·lectiu sense activitats de lleure és una mesura “deshumanitzada i capacitista”.

Un altre dels punts en el que fa incidència aquest manifest és la càrrega extra que suposen aquestes restriccions per a les famílies per a conciliar la vida personal i laboral, cosa que suposa una sobrecarregar per a aquests familiars i per als membres de la Xarxa.

Amb aquesta situació, les entitats demanen reconèixer el lleure, l’oci i les extraescolars com “un dret essencial per a les persones amb diversitat funcional”. També acaben el manifest amb un conjunt de demandes, entre les que s’inclou que el PROCICAT “tingui en compte la situació de les persones amb diversitat funcional i les seves famílies”. Podeu consultar el manifest complert i us hi podeu adherir a través de la web de la Xarxa d'Entitats Lleure Divers.

Afegeix un comentari nou