Lafede.cat treballa en un protocol de prevenció de l’assetjament sexual

Ravalnet
Les mobilitzacions reivindicant justícia en qüestions de gènere han proliferat molt Font: Samuel Sánchez
Les mobilitzacions reivindicant justícia en qüestions de gènere han proliferat molt Font: Samuel Sánchez

Lafede.cat treballa en un protocol de prevenció de l’assetjament sexual

Ravalnet

Resum: 

Aquesta entitat es proposa disposar a partir de 2019 d’un document que ajudi a prevenir, abordar i rebutjar les violències masclistes de caràcter vinculant.

Lafede.cat, que aglutina 116 organitzacions d'arreu de Catalunya, vol que el protocol sigui molt pràctic i d'utilitat en la implementació de mesures concretes per prevenir situacions d’assetjament i abús de poder.

Amb l'elaboració del document s'ampliarà el procés intern de l'entitat que ja es va iniciar amb 'Sembrant cures', un procés participatiu per transformar les organitzacions en clau feminista, introduint les pràctiques feministes i les cures en el si de les organitzacions que formen part de la federació.

El procés d’elaboració del protocol s’ha plantejat de manera transversal, inclusiva i formativa perquè permeti fer un exercici d’aprenentatge i de reflexió col·lectiva, així com aprofundir en la perspectiva feminista. 'Creación Positiva', entitat experta en violències masclistes, farà l'acompanyament.

Per tenir una primera idea del material existent, Lafede.cat ha recollit protocols ja fets per entitats federades, ha revisat documentació en l’àmbit legislatiu i judicial, el seu codi ètic i de les entitats, i ha fet entrevistes a diverses persones. A partir d'aquí es dissenyaran dues formacions, una per al personal tècnic de la federació i de les entitats, i una altra per a càrrecs de direcció i presidència.

El resultat de tot aquest procés serà un primer diagnòstic que s’haurà de validar, així com una proposta d’actuacions i recomanacions que farà la Comissió de feminismes de la federació amb l’objectiu d’aprovar el protocol a l’Assemblea General Ordinària del juny de 2019. Quan s'aprovi, tindrà caràcter vinculant per a totes les entitats federades.

Afegeix un comentari nou