L'Agrupament Escolta i Guia Torrent de les Bruixes guanya un dels Premis de d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
 Font:
Font:

L'Agrupament Escolta i Guia Torrent de les Bruixes guanya un dels Premis de d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El projecte premiat "Detrunkis cap a nous horitzons" és un intercanvi dut a terme el passat estiu a Guatemala per la unitat de Trucs de l'agrupament.

L'acte d'entrega dels XII Premis d’Educació en el lleure de la Fundació Carulla es va celebrar el 14 de març al Palau Robert de Barcelona. Aquests premis donen reconeixement a projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu en l’àmbit de l’educació social i del lleure.

El projecte "Detrunkis cap a Nous Hortizons" va tenir lloc del 16 d’agost al 16 de setembre l'estiu passat a la comunitat Nuevo Horizonte, Guatemala. Durant un mes, 9 joves escoltes i guies van fer un intercanvi cultural i de cooperació en aquest país, amb dècades de dictadures militars i conflicte armat.

Amb el lema “Pensar globalment i actuar localment”, els i les joves que hi han participat, han planificat tot el projecte d'inici a fi, han fet formació i descoberta de les poblacions autogestionades a través de les seves vivències i han posat el seu granet de sorra per a la transformació social.

El premi està dotat de 4.000 euros com a reconeixement a la bona preparació d'un projecte que planteja vies alternatives al capitalisme i que interpel·la a la manera de viure en la societat actual.

Els altres projectes guardonats han estat Escoltes Catalans, Can Palet de Terrassa, AcampaSants, La Carbonera Celrà i Gatamoix, el projecte de la Fundació Marià Ferret que proposa descobrir les tradicions i la vida del 1876 a una colònia agrària de Mallorca, al qual participem en el marc del Projecte 4vents.

Afegeix un comentari nou