Àmbit de la notícia
Comunitari

Laia Martínez: "Amb Collboni hem perdut dos anys de pacificacions d’entorns escolars"

Entitat redactora
Xarxa Digital Catalana
Autor/a
Víctor Sanz Guerrero
  • Revolta Escolar es va formar l'any 2020 arran de l'atropellament mortal d'un nen a la sortida de l'escola Grèvol del Poblenou de Barcelona.
    Revolta Escolar es va formar l'any 2020 arran de l'atropellament mortal d'un nen a la sortida de l'escola Grèvol del Poblenou de Barcelona. Font: Víctor Sanz

La plataforma Revolta Escolar demana a l'Ajuntament que mantingui el pla Protegim Escoles per tal de resoldre problemàtiques com la seguretat física i els nivells de contaminació al voltant dels centres educatius

Distribuir els usos de l’espai públic sempre és complicat, i en una ciutat tan densa com Barcelona, encara més. En pocs metres quadrats hi han de conviure, una carretera, un carril bici, una vorera i alguns escocells i bancs, que depenent del punt concret comparteixen espai amb una terrassa d’un bar, una parada d’autobús, l’entrada d’un teatre o un parc amb gronxadors.

Aquesta complexitat comporta sovint un solapament dels usos, i porta a què els vehicles a vegades passin molt a prop de zones delicades com les sortides de les escoles, on en moments concrets del dia s’hi acumulen molts infants i familiars. I si no es fa una bona distribució de l’espai públic, es poden donar situacions com la de l’octubre del 2019, quan un alumne de P5 de l’escola Grèvol del Poblenou va perdre la vida en ser atropellat per una moto al sortir del centre educatiu.

Per evitar que es repeteixi aquesta situació i contribuir a millorar la qualitat de l’aire dels entorns escolars, Revolta Escolar lluita des del 2020 perquè es pacifiquin les zones properes a les escoles i s’hi redueixi la velocitat de circulació. Després d’una primera tongada d’actuacions durant el segon mandat d’Ada Colau, la plataforma alerta que des que Jaume Collboni va arribar a l’alcaldia, fa més d’un any i mig, no s’ha fet cap pacificació nova.

La manca d’una aposta decidida del consistori per mantenir el pla Protegim Escoles ha portat a molts centres educatius a presentar propostes de pacificació als pressupostos participatius, però des de la Revolta denuncien que un problema com aquest hauria de tenir una dotació pressupostària estable i comptar amb una aposta decidida per part de l’Ajuntament per posar-hi remei.

Per conèixer millor què és Revolta Escolar, saber com valoren les actuacions fetes fins ara i què demanen al consistori, parlem amb Laia Martínez, membre de la plataforma.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari