L’ANPEC celebra el seu XXè aniversari

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Celebració del XXè aniversari de l'ANPEC  Font: ANPEC
Celebració del XXè aniversari de l'ANPEC Font: ANPEC
Celebració del XXè aniversari de l'ANPEC  Font: ANPEC
Celebració del XXè aniversari de l'ANPEC Font: ANPEC

L’ANPEC celebra el seu XXè aniversari

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El passat 20 de juny, la cambra catalana ha celebrat solemnement els 20 anys de la creació de l’ANPEC, i el treball que ha desenvolupat des d’aleshores.

A l’acte de commemoració dels 20 anys, al que han assistit un centenar de membres del moviment escolta, antics i actuals parlamentaris i el conseller de Cultura, l’actual president de l’ANPEC, el diputat Fabian Mohedano, ha destacat la importància de la transversalitat política en el suport a l’escoltisme, en particular en el moment històric que el moviment per aconseguir escoltisme unit que sigui capaç de donar resposta als reptes que tenen els i les joves avui.

També l’anterior president de l’ANPEC i del Parlament, Ernest Benach, ha destacat la força del moviment al combinar les seves conviccions i implicació social amb l’apartidisme.

L’acte ha comptat amb una taula rodona amb diputats de diferents forces polítiques i ha acabat amb el parlament de la presidenta d’honor de l’ANPEC i presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha destacat l’aportació de l’escoltisme i els seus valors en la societat catalana.

L’any 1997, vint-i-cinc dels cent trenta-cinc diputats del Parlament de Catalunya, de tots els grups parlamentaris, van constituir l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC), que també va aplegar diputats al Congrés espanyol, senadors, i eurodiputats seguint l’exemple d’associacions similars com la britànica o la sud-coreana, i la d’un centenar de països del món, que són un punt de trobada d’antics escoltes amb responsabilitats legislatives per treballar transversalment temes relacionats amb la política de joventut i l’educació, i de suport a l’escoltisme.

Des de la seva creació, l’ANPEC ha participat a quatre Assemblees Generals de la World Scout Parliamentary Union (WSPU): Filipines 1997, Polònia 2000, Egipte 2003, i Suècia 2016. Aixímateix, els diputats de l’ANPEC es van reunir el 2002 amb el secretari general de WOSM, Jacques Moreillon, en la seva visita a Barcelona per intercanviar parers en temes de polítiques de joventut i educació.

A Catalunya l'ANPEC ha promogut col·laboració en accions vinculades a la Comissió de Polítiques de Joventut, que aplega parlamentaris i membres de l’associacionisme juvenil.

Afegeix un comentari nou