L'associació Decidim, nou espai de governança de l'eina de participació 'online' de Barcelona

Colectic
L'associació es va constituir el 16 de febrer Font: Associació Decidim
L'associació es va constituir el 16 de febrer Font: Associació Decidim

L'associació Decidim, nou espai de governança de l'eina de participació 'online' de Barcelona

Colectic

Resum: 

Aquesta nova entitat es proposa dotar la plataforma participativa de la ciutat d'un sistema de governança democràtic que asseguri el seu creixement i contribueixi a la consolidació de la participació ciutadana.

En la jornada de constitució de l'Associació Decidim, que va tenir lloc el 16 de febrer, es van aprovar els estatuts de l'entitat i es van escollir els seus òrgans interns. Com apunta en la seva proposta d'estatuts, l'entitat té com a missió "contribuir a través de la tecnopolítica a la democratització de la societat mitjançant la construcció de tecnologia, metodologies, pràctiques, estàndards, accions, narratives i valors de manera lliure, oberta, col·laborativa i reflexiva".

Aquesta associació és fruit de la necessitat que la plataforma digital Decidim.org comptés amb un sistema de governança propi per poder tenir suficient autonomia com per continuar creixent de manera sostenible. L'eina està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona per gestionar els processos participatius en línia del consistori i d’altres administracions i entitats.

L'Associació Decidim neix a partir d'un procés obert a tota la ciutadania per pensar sobre quins havien de ser els òrgans de decisió, representativitat i resolució de conflictes per tal de construir una organització autònoma, transparent i democràtica. El resultat va ser un sistema organitzatiu i de representació que ha esdevingut l'associació, oberta a la participació de tota la comunitat i amb capacitat de gestionar el projecte Decidim.org a diferents nivells.

Els òrgans de govern de l'entitat són l'Assemblea General, el Comitè de Coordinació, els comitès temàtics i el Comitè de Garanties Democràtiques, a més de la Junta. Tots aquests òrgans poden exercir les seves funcions i prendre decisions de manera presencial o bé a partir de la plataforma MetaDecidim.

Afegeix un comentari nou