Les famílies LGTBI reivindiquen la diversitat familiar i la falta de visibilitat a les institucions

LaviniaNext
Autor/a: 
David Carrillo
“Sempre hi ha una Família Rainbow al teu costat”, la campanya de les famílies LGTBI per demanar més visibilitat. Font: FLG-Associació de Famílies LGTBI
“Sempre hi ha una Família Rainbow al teu costat”, la campanya de les famílies LGTBI per demanar més visibilitat. Font: FLG-Associació de Famílies LGTBI.
L'FLG ha aprofitat el Dia Internacional de les Famílies per estrenar el vídeo de la seva campanya. Font: CC
L'FLG ha aprofitat el Dia Internacional de les Famílies per estrenar el vídeo de la seva campanya. Font: CC.
El Centre LGTBI celebrarà el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia amb un acte on hi participarà l'activista Personaje Personaje. Font: Centre LGTBI
El Centre LGTBI celebrarà el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia amb un acte on hi participarà l'activista Personaje Personaje. Font: Centre LGTBI.

Les famílies LGTBI reivindiquen la diversitat familiar i la falta de visibilitat a les institucions

Autor/a: 
David Carrillo
LaviniaNext

Resum: 

L’FLG-Associació de Famílies LGTBI ha iniciat una campanya per celebrar i visibilitzar la seva existència en el Dia de les Famílies.

L’FLG-Associació de Famílies LGTBI acaba de presentar una nova campanya social amb l’objectiu de reivindicar i donar visibilitat a totes les famílies LGTBI. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Famílies, que té lloc cada 15 de maig, l’entitat ha volgut festejar una realitat latent que molts cops queda invisibilitzada per part de moltes institucions.

L’associació està acostumada a commemorar aquesta jornada reunint a les famílies i als infants, organitzant activitats lúdiques i actes reivindicatius. Així és que, davant la crisi causada pel coronavirus, l’FLG ha hagut d’adaptar-se a la quarantena per tal que el confinament no impedeixi la celebració d’aquesta data assenyalada. L’associació ha iniciat una campanya des de casa sota l’eslògan “Sempre hi ha una Família Rainbow al teu costat” i ha estrenat un vídeo en el qual han participat 60 famílies LGTBI constituïdes de formes molt diverses.

La difusió del vídeo, en el que han participat famílies d’arreu de Catalunya, del País Valencià, Madrid, Múrcia i els Estats Units, té com a objectiu fer un homenatge a la diversitat, reclamar igualtat real i donar llum a totes les famílies no heteronormatives que tants cops es veuen ignorades. “Volem rebre sempre un tracte igualitari quan registrem els nostres infants. Volem veure’ns representades sempre quan omplim un formulari. Volem ser tingudes en compte sempre a les escoles, a la feina, als mitjans, a la sanitat i al carrer”, exigeix l’entitat al manifest.

Segons dades de l'associació, a Espanya hi ha aproximadament entre 10.000 i 12.000 famílies gais i lesbianes des de 2017. No obstant això, tot i existir la llei del matrimoni igualitari, l'adopció conjunta per part de parelles homosexuals i les lleis en suport a l'educació en diversitat, les famílies LGTBI segueixen denunciant que els seus drets són contínuament vulnerats i la seva existència és omesa.

‘Músiques vs LGTBI-fòbia’, una proposta per lluitar amb ritme

El mes de maig és època de celebracions pel col·lectiu i el proper diumenge 17 de maig tindrà lloc el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia. És per això que el Centre LGTBI de Barcelona ha volgut organitzar un esdeveniment multitudinari a través de la plataforma audiovisual Zoom.

Sense desfer-se del seu esperit reivindicatiu i de lluita, l’entitat ha volgut posar a la jornada una mirada més artística que mai. L’acte ‘Músiques vs LGTBI-fòbia’ estarà conduït per Rocío Saiz i DJ Xols, dues discjòqueis de renom dins l’escena barcelonina i, a més, comptarà amb la veu de l’activista transdisciplinari Personaje Personaje. Totes aquelles persones que vulguin seguir en directe les activitats, podran unir-s’hi a partir de les 12 h i fins a les a 14 h.

Per altra banda, dissabte 16 –un dia abans– a les 18 h, tindrà cabuda un moment de reflexió protagonitzat per la investigadora cultural Sarai García Cumplido, que parlarà sobre la festa i la celebració com a espai polític i de lluita contra l’LGTBI-fòbia. Per poder accedir als dos actes, només caldrà fer clic a l’enllaç directe que el centre proporcionarà a través de la web i les seves xarxes socials durant el cap de setmana.

Afegeix un comentari nou