Les mobilitzacions civils a través de l'audiovisual
Comparteix
Un any més, el Consell de la Joventut de Barcelona organitza durant el mes de juliol el Cicle de cinema a la fresca sobre mobilitzacions civils.
El Cicle de Cinema a la Fresca sobre Mobilitzacions Civils arriba enguany a la sisena edició. Es consolida així aquesta proposta que vol retre un petit homenatge a la societat civil organitzada.
Cada dijous de juliol una entitat diferent proposarà un documental i es farà un debat al voltant del conflicte i les mobilitzacions de què tracta. La cita amb el cinema i les mobilitzacions civils serà a les 21.00 hores, a l'espai jove La Fontana.
El cicle començarà el 2 de juliol, amb la projecció de "Cannalunya, una crònica sense fum", que pretén "mostrar una visió diferent d'un moviment que es va inicia fa 23 anys i encara continua vigent amb l'objectiu d'aconseguir una millora social que prioritzi el respecte, l'autonomia i no les actituds repressives i punitives amb uns alts costos socials i econòmics". Es tracta d'una proposta de CATFAC (Federació d'entitats cannàbiques de Catalunya).
Dijous 9 de juliol serà el torn de "Temps de CanVi(e)s", projecte documental d'alumnes de l'escola DateCuenta que reflexiona sobre diferents conceptes (violències, model de ciutat, autogestió) arrel del desallojament, el maig de 2014, del centre social ocupat Can Vies del barri de Sants a Barcelona. L'entitat promotora en aquest cas ha estat el Servei Civil Internacional de Catalunya.
"Cómo sobrevivir a una plaga" serà el documental que es projectarà el 16 de juliol. Parla dels esdeveniments que van portar a un grup de joves, la majoria seropositius, a trencar el silenci i convertir-se en guerrers radicals per fer front al govern d'EUA i exigir que se li parés esment i se solucionés el problema que s'estava desencadenant entre la comunitat gai dels anys 80: la SIDA. L'Associació Universitària Sin Vergüenza és l'entitat que ha proposat l'audiovisual.
Per acabar, el 23 de juliol es mostrarà "Yes, we fuck!", documental que vol visualitzar, principalment, el sexe en persones amb diversitat funcional i "generar un nou imaginari col·lectiu on tots, sense complexes, sense censures, sense prejudicis i sense discriminacions, poden gaudir del sexe". Ha estat una proposta de LesBiCat.
Afegeix un nou comentari