Les universitats catalanes es comprometen amb la restauració sense gluten

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les universitats catalanes es comprometen amb la restauració sense gluten

Resum: 

L'Associació Celíacs de Catalunya signa acords amb les universitats de Vic, Lleida i Rovira i Virgili, punteres en Dietètica i Nutrició, perquè els/les estudiants es familiaritzin amb la restauració sense gluten.

Amb aquests acords es persegueix un doble objectiu: D'una banda, es pretén que els alumnes de Dietètica i Nutrició coneguin els fonaments bàsics i les pautes a seguir per dissenyar una dieta sense gluten amb les màximes garanties i, d'altra banda, implicar-los en generar consicència al respecte en el sector de la restauració i en l'impuls dels restaurants aptes per a celíacs.

Des de l'any 2013 l'Associació Celíacs de Catalunya desenvolupa una campanya de sensibilització i conscienciació adreçada als restauradors catalans. Amb aquesta iniciativa pretén "fer veure als restauradors les oportunitats, socials i econòmiques, que els ofereix incorporar plats aptes per celíacs als seus menús". A partir d'ara, els estudiants de la Universitat de Vic, de la Universitat de Lleida i de la Rovira i Virgili col·laboraran amb aquesta campanya.

Conscienciant i formant les noves generacions expertes en dietètica i nutrició s'espera que les persones amb intolerància al gluten puguin gaudir d'àpats fora de casa de la mateixa manera que ho fa la resta de la població. Ara com ara, això no és possible, ja que, segons una enquesta realitzada per l'Associació Celíacs de Catalunya, més del 70% dels enquestats (1.100 persones) desconfien dels coneixements, per part dels restauradors, dels protocols d’actuació a seguir en el tractament dels aliments sense gluten. I és aquest desconeixement el que impedeix a més d’un 60% gaudir d’un àpat en un restaurant. A més, a Catalunya només el 3% dels establiments restauradors i hotelers han estat certificats com aptes per oferir menjar sense gluten.

L’Associació Celíacs de Catalunya treballa des de fa 37 anys representant al col·lectiu celíac davant entitats i organismes públics i privats, oferint informació i assessorament per millorar la seva qualitat de vida. Signar aquests acords amb les universitats catalanes és un pas més en la seva tasca.

Afegeix un comentari nou