L'Escletxa, la nova ràdio comunitària de l'Eixample de Barcelona
Comparteix
L'Escletxa és una ràdio comunitària que vol convertir-se en un punt de trobada per al veïnat de l'Eixample de Barcelona.
L'Escletxa és una ràdio comunitària creada per parlar del barri i amb el barri i per augmentar el nombre de mitjans audiovisuals existents. L'equip està format per una dotzena de persones entre periodistes, tècniques i veïnes. Les emissions dels programes s'aniran penjant a plataformes com Youtube o iVoox, encara que l'objectiu sigui l'FM.
Des de l'equip impulsor afirmen que és una ràdio jove, oberta a la participació de tothom, feminista, antifeixista i continuadora de les anomenades 'ràdios de districte'.
En el primer programa es va presentar la ràdio i es va parlar de la contaminació al barri amb Ecologistes en Acció i la Xarxa de Suport de l'Esquerra de l'Eixample. També, sobre el futur del teixit associatiu i comercial en temps de confinament.
En el primer programa han parlat de la contaminació i del teixit associatiu i comercial del barri.
La idea original va sorgir a proposta d’alguns/es membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de l’Esquerra de l’Eixample, però amb l’objectiu de crear una emissora que abastés el conjunt del districte i que fos un punt de trobada per al teixit veïnal.
Un dels impulsors de l'emissora, el periodista Pere Ricart, explica que L'Escletxa rep aquest nom recordant la situació, no massa llunyana, de manca d'associacions al barri de l'Eixample: "La ràdio podria ser l'escletxa de llum en la foscor que l'il·luminés. Aquest pensament filosòfic ens va agradar molt i vam pensar que seria un nom bonic per al projecte".
Trobaràs el primer programa en aquests enllaços a Ivoox i a Youtube. El segon, estarà disponible ben aviat.
Afegeix un nou comentari