L'ús medicinal del cànnabis, amb un expert

Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC
Autor/a: 
Josep V. Marin. Foto Pablo Vignali.
Juan Carlos Bouso - xerrada 2019 - UPRC Font: UPRC
Cartell de la xerrada.

L'ús medicinal del cànnabis, amb un expert

Autor/a: 
Josep V. Marin. Foto Pablo Vignali.
Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC

Resum: 

El sistema endocannabinoide va ser descobert els anys noranta, això ha donat peu a investigacions sobre el seu ús terapèutic.

La Unió de Pacients per la Regulació del Cànnabis (UPRC) comptarà amb José Carlos Bouso, doctor en farmacologia i psicòleg clínic, en una xerrada el dissabte 15 de juny a les 11h al Centre Cívic de la Barceloneta, a Barcelona. És també director científic de la Fundació Iceers.

L’ús en medicina dels cannabinoides; els darrers avenços en la investigació, mites i realitats en l’ús del cànnabis, formes d’utilització i vies d’administració, resposta a preguntes del públic sobre dubtes i patologies concretes, és el programa del matí. Les persones sòcies de la URPC tenen entrada gratuïta amb un acompanyant. Per als no socis tindrà un cost de 5 €, 4 € si es fa de forma anticipada, com a col·laboració amb les finalitats de l’entitat, avançar cap a la regulació i oferir coneixement sobre aquest recurs complementari per determinades patologies (o tractament, com en el cas d'epilèpsia refractària o fibromiàlgia). L’aforament és limitat, les persones interessades poden adreçar-se a l’entitat, al correu info@uniodepacients.org.

En aquesta línia de les finalitats de l'entitat, la UPRC i la Fundació Iceers participen en l'àgora salut i ciència de l'Estructura de Drets Humans de Catalunya, presidida per Rafael Ribó. Creada seguint les recomanacions dels Principis de París de l’ONU, amb l’encàrrec d’elaborar el primer Pla de Drets Humans de Catalunya. Del document que ha resultat d'aquesta àgora se'n desprèn com a observació, el dret a gaudir dels beneficis del progrés científic, la indispensable llibertat de recerca (el dret a la ciència), i la seva intersecció amb el gaudi del més alt nivell possible de salut física i mental. Inicialment, el debat es va basar a identificar els obstacles estructurals que dificulten la recerca amb substàncies fiscalitzades, i que simultàniament obstaculitza el benefici del progrés científic per part de les i els pacients. Es parlarà de tot plegat amb el ponent de la conferència que proposa la UPRC.

José Carlos Bouso és autor de diferents publicacions, una d’elles el llibre ‘Cannabis medicinal. De droga prohibida a solución terapéutica’, publicat el 2019, on recull evidències científiques i altres diversos temes, socials, polítics i biomèdics, en relació a aquesta planta que ens acompanya des de mil·lennis.

Afegeix un comentari nou