Més de 1.000 joves es van formar el curs passat a l’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Més de 1.000 joves es van formar el curs passat a l’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El curs 2015/16 es van impartir 47 cursos i monogràfics, per part de 182 formadors i formadores voluntàries.

L’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) té uns trets identificatius molt arrelats: és participativa, de base voluntària, dinàmica i vivencial, territorial i descentralitzada i transformadora, fomenta el creixement personal, el treball en equip, la relació amb la natura i l’esperit crític, alhora que parteix de l’experiència i el coneixement particular de cadascun dels nostres alumnes.

El curs passat va aconseguir cobrir tota la demanda formativa dels/de les caps dels agrupaments, duent a terme 47 cursos i monogràfics, impartits per 182 formadors/es voluntaris/es, formant d’aquesta manera a més de 1.000 joves.

Les formacions que ofereix l’Escola de Formació de MEG van des de les més sol·licitades: títol de monitor/a i títol de director/a de lleure infantil i juvenil fins a formacions específiques que aprofundeixen al màxim temes d’interès per les persones que s'estan formant, com per exemple el gènere o l'orientació i l'astronomia.

L’Escola és dinàmica i, per tant, està en constant transformació i evolució: durant el darrer curs ha treballat l’Estil d’Escola, per tal de consolidar-la i millorar-ne la seva qualitat. Ha estat un treball coral, fet a partir del claustre de formació del qual formen part tots els equips de formació voluntaris que conformen l’Escola.

Enguany, a més, presenta la nova cara del seu espai web, amb continguts nous i una estructura de la pàgina repensada perquè tothom pugui conèixer l’Escola i, alhora, sigui una plataforma útil pel treball diari en les formacions, tant pels/per les alumnes com pels equips de formació.

L'Escola de Formació de MEG és reconeguda perquè la fan entre tots/es les persones voluntàries que formen part dels equips de formació, gent que hi dedica temps de manera voluntària i que hi dóna el millor d’ella mateixa per a garantir una escola de qualitat, adequada a les necessitats dels voluntaris/es de l’entitat i a les del seu entorn, per deixar, en definitiva, el món millor del que l’han trobat.

Aquest bon resultat en les formacions no es queda només a l'Escola de Formació de MEG sinó que es replica també a les altres escoles de formació vinculades a entitats de base associativa. Escoles que treballen curs rere curs per formar persones que siguin un estímul per al desenvolupament integral d’infants i joves.

Afegeix un comentari nou