Més de 12.000 infants i joves amb els campaments d’estiu afectats a causa de les restriccions de l'ACA

Xarxa Digital Catalana
Autor/a: 
Anna Adrià
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Les entitats de l'associacionisme educatiu animen als caus i esplais catalans a mobilitzar-se el pròxim 1 de juny. Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Més de 12.000 infants i joves amb els campaments d’estiu afectats a causa de les restriccions de l'ACA

Autor/a: 
Anna Adrià
Xarxa Digital Catalana

Resum: 

Les entitats d’associacionisme educatiu denuncien ofec administratiu i manca de suport.

A dos mesos de l’inici de la campanya d’activitats de lleure d’estiu, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat que cal tancar 79 dels 156 terrenys d’acampada per manca d’autorització. Això afecta a més de 200 reserves fetes per als mesos de juny, juliol i agost per part dels agrupaments, esplais i altres entitats del lleure educatiu, el que repercuteix en 12.000 infants i joves arreu de Catalunya.

Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), Esplais Catalans i Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) han denunciat aquestes mesures i la manca de suport per part dels òrgans competents.

“La millor forma d’aprendre a tenir cura i generar consciència per protegir la natura, el territori i l’entorn natural és entrant-hi en contacte, viure-hi i connectant-hi de forma directa”, recalquen les entitats. “Ens trobem, però, que som els més perjudicats quan s’han d’aplicar mesures i restriccions”, afegeixen.

Expliquen que ara mateix estan treballant intensament en el procés de reubicació de les reserves afectades i animen als 500 caus i esplais d’arreu del territori a mobilitzar-se el pròxim 1 de juny.

Les entitats reclamen informació més clara i les ajudes promeses

Les entitats que vulguin acampar en zones de menys de 100 metres de la llera dels rius, rieres i torrents o en zones inundables necessiten el permís d’activitats en domini públic hidràulic i en zona de policia que atorga l’Agència Catalana de l’aigua.

Amb l’objectiu de complir amb la normativa, les entitats afectades han mostrat proactivitat per poder gestionar els tràmits demanats per l’ACA. En un procés que es va iniciar l’estiu passat, les principals xarxes de terrenys van aplicar les primeres mesures per a garantir la seguretat dels campaments, amb el compromís d’iniciar un treball conjunt entre les entitats amb xarxes de terrenys i l’ACA i amb l’acompanyament de la Direcció General de Joventut (DGJ).

Les entitats ara reclamen que en tot aquest procés s’han trobat amb “informacions poc clares que han anat canviant, alhora que dificultats d’interlocució directa i obtenció de respostes de l’Agència Catalana de l’Aigua”, denuncien. Expliquen també que des de l’administració se’ls havia assegurat simplificació en les tramitacions i recursos econòmics i que aquests compromisos encara no s’han complert. “Hem anat complint amb totes les peticions administratives, aportant tota la informació que se’ns ha demanat, i hem realitzat els tràmits a l’ACA que ens van dir que havíem de fer. I encara, a dos mesos de l'arrencada dels campaments, seguim sense solucions”, expliquen.

Afegeix un comentari nou