Micromecenatge per il·lustrar l’aventura d’anar a l’esplai

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: Esplac
'I tu, què fas dissabte? L'aventura d'anar a l'esplai', el conte il·lustrat d'Esplac. Font: Esplac
 Font: Esplac
El conte vol apropar el món de l’esplai a infants que no el coneguin. Font: Esplac
 Font: Esplac
El conte també reivindica el valor de l’educació en el lleure i l’associacionisme educatiu. Font: Esplac

Micromecenatge per il·lustrar l’aventura d’anar a l’esplai

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Un conte il·lustrat celebrarà els valors transmesos a l’esplai i reivindicarà el voluntariat, la transformació social i l’educació en valors.

En el marc de la celebració del 40è aniversari de l’entitat, Esplais Catalans (Esplac) ha engegat una campanya de micromecenatge per a la publicació del conte il·lustrat 'I tu, què fas dissabte? L’aventura d’anar a l’esplai'. El llibre no només explica una història d’aventures, sinó que també reivindica el valor de l’educació en el lleure i l’associacionisme educatiu.

Èxit d’aportacions a la campanya

En les dues primeres setmanes de campanya a Goteo.org, el projecte ja ha recaptat més de la meitat del mínim de 5.500 eruos necessaris per a la creació, edició, impressió i distribució del conte. La iniciativa ja compta amb més de 50 aportacions.

Totes les donacions al projecte rebran un lot de recompenses en funció del valor cofinançat, des d’una menció al conté i una postal digital per a l’opció més bàsica, fins a una sessió de contacontes per a qui triï una de les opcions més completes. Tot això, passant per bosses, llibretes, dessuadores, posters, i lots de contes de la mateixa editorial, a més d’exemplars del conte il·lustrat.

Amb el final de la primera ronda de finançament, marcat per al 23 de gener, l’entitat espera poder presentar el llibre el dia 22 d’abril.

Un conte no només per a gent d’esplai

A través de les aventures que viuen un grup d’infants anant a l’esplai, el conte vol apropar el món de l’esplai a infants que no el coneguin. Alhora, pretén donar l’oportunitat de reviure l’experiència a tothom que forma o ha format part d’un esplai. A més, el relat és una oportunitat per donar a conèixer el mètode educatiu de l’esplai, a més de ser un recurs per a infants i joves d'esplai per poder explicar millor la seva experiència.

Amb il·lustracions de Mireia Pujol Riera i publicat per Pol·len Edicions, la iniciaiva és el resultat del treball de la comissió per a la celebració del 40è aniversari d’Esplais Catalans. El conte impregna la història amb els valors de l’entitat: voluntariat, laïcitat, associacionisme, justícia global, feminisme interseccional, i decreixement.

40 anys d’Esplais Catalans

En aquests quaranta anys, l’entitat ha multiplicat per cinc el nombre d’esplais associats alhora que ha crescut territorialment, fidel al model de lleure associatiu de base voluntària. Després de l’impacte de la pandèmia, que va obligar a reinventar la manera de fer esplai, Esplac es planteja recuperar l’essència, visibilitzar la feina feta, i reivindicar la tasca educativa dels esplais.

A més de la publicació del conte il·lustrat 'I tu, què fas dissabte? L’aventura d’anar a l’esplai', l’entitat té previstes més accions per celebrar l’aniversari, com l’organització de l’Esplaiada 2022, la trobada general de tots els esplais d’Esplac, que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig a Manresa.

Afegeix un comentari nou