Mobilitzacions contra l'Agroparc d'Atmeller Origen

Colectic-comunitari
Mobilització a les portes de l'Ajuntament de Gelida per aturar l'Agroparc. Font: Plataforma #StopAgroparc
Mobilització a les portes de l'Ajuntament de Gelida per aturar l'Agroparc. Font: Plataforma #StopAgroparc

Mobilitzacions contra l'Agroparc d'Atmeller Origen

Colectic-comunitari

Resum: 

L’Ajuntament de Gelida aprova la construcció d'un gran parc productiu de 258 hectàrees amb una inversió de 180 MEUR.

Un centenar de persones s'han mobilitzat aquest dilluns amb la plataforma #StopParcAgrari, i amb el suport d'entitats com Unió de Pagesos i Naturalistes per Gelida, contra l'Agroparc d'Ametller Origen de Gelida, a l'Alt Penedès.

'No volem un model monopolístic insostenible, i menys si es fa d'esquena al poble. Farta de farsa?' ha sigut el lema de la manifestació amb tractorada inclosa a les portes de l'Ajuntament del municipi que ha tingut lloc després que s'hagi aprovat al ple la construcció d'aquest projecte de 258 hectàrees amb una inversió de 180 MEUR.

De fet, es tracta d'una modificació del pla urbanístic que permet l'ampliació del parc de la companyia agroalimentària a més del doble de l'extensió actual entre Gelida i Sant Llorenç d'Hortons.

Des d'#StopParcAgrari denuncien que el parc es vol fer "amb cultius de regadiu en plena zona de secà i posant en perill la parella d'àguiles cuabarrades que fan niu a Gelida, entre d'altres moltes barbaritats totes elles maquillades de projecte sostenible i ecològic que amenacen el territori".

Al ple, només la CUP hi ha votat en contra perquè ho considera un macroprojecte especulatiu de gran impacte ambiental que va en contra del model del Penedès i dels petits agricultors. Ara la modificació passa a la fase d'al·legacions i, posteriorment, se sotmetrà a una votació final.

Afegeix un comentari nou