"Movem fitxa", acompanyament gratuït a projectes cooperatius i de l'economia social

Ravalnet
L'Ateneu CoopCamp ofereix assessorament gratuït per a projectes cooperatius. Font: Ateneu CoopCamp
L'Ateneu CoopCamp ofereix assessorament gratuït per a projectes cooperatius. Font: Ateneu CoopCamp

"Movem fitxa", acompanyament gratuït a projectes cooperatius i de l'economia social

Ravalnet

Resum: 

L'Ateneu Coopcamp ofereix atenció personalitzada a càrrec de professionals expertes en diferents àmbits que analitzen la viabilitat i la sostenibilitat de cada iniciativa.

L'Ateneu Coopcamp ha engegat la campanya "Movem fitxa", que ofereix acompanyament gratuït als projectes cooperatius i a noves iniciatives dins de l'Economia Social i Solidària (ESS). Es tracta de sessions d'atenció personalitzada a càrrec de professionals especialitzades en àmbits com l’emprenedoria i els negocis per tal d’ajudar a la consolidació i a la sostenibilitat de cada projecte.

Les professionals acompanyaran les iniciatives des de les idees més primàries, passant per la creació de l'estratègia de l'activitat, la realització d'un pla de gestió i viabilitat, i fins a la comunicació o comercialització, la forma jurídica i el seu règim laboral i fiscal.

Els acompanyaments poden ser en línia o presencials i tenen una durada d'una hora cada sessió. Per accedir-hi cal demanar cita prèvia a través del correu electrònic info@coopcamp.cat.

L'objectiu de la campanya és, de nou, fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona on la xarxa d'organitzacions de l'ESS és cada vegada més extensa. De fet, en els últims 4 anys s'han més de 40 nous projectes cooperatius.

Acompanyar les transformacions

Més enllà dels projectes nous, l'Ateneu també ofereix acompanyament a organitzacions que vulguin transformar-se com pot ser el cas d'associacions, clubs o fundacions que han desenvolupat una línia de negoci i que volen continuar sense tenir ànim de lucre.

La fórmula cooperativa permet el funcionament democràtic i potenciar la participació activa, tot cobrint les necessitats i interessos socioeconòmics de les persones sòcies i fent un activitat empresarial de base col·lectiva, afirmen des de Coopcamp.

Aquesta transformació pot afectar empreses que vulguin convertir-se en cooperativa perquè han vist l'oportunitat d'implicar les persones treballadores en el projecte alhora que aconsegueixen més capital i comparteixen responsabilitats. També pot ser una solució per a aquelles que tinguin dificultats de continuitat i que considerin la fórmula cooperativa una alternativa per evitar el tancament i la pèrdua de llocs de feina.

Afegeix un comentari nou