Neix el mercat social de la reutilització RESSÒ a la Pietat de Vic

Colectic-comunitari
Mobles al mercat RESSÒ de la Pietat de Vic. Font: @alcaldessaVic
Mobles al mercat RESSÒ de la Pietat de Vic. Font: @alcaldessaVic

Neix el mercat social de la reutilització RESSÒ a la Pietat de Vic

Colectic-comunitari

Resum: 

L'Associació Tapís, la Fundació Areté, l'Associació Ashes, La Fera Ferotge i la Fundació Trueta impulsen la iniciativa.

Neix RESSÒ, el mercat social de la reutilització a la Pietat de Vic (Osona), que es podrà visitar fins al 5 de gener. Es tracta d'una botiga temporal de productes reutilitzats, de segona mà i restaurats impulsada per cinc entitats socials del territori que treballen per la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió i que són l'Associació Tapís, la Fundació Areté, l'Associació Ashes, La Fera Ferotge i la Fundació Trueta.

Aquestes cinc entitats treballen per fer un projecte conjunt i aquest mercat n'és una prova pilot en format de botiga temporal, que ha sigut possible amb el suport de Creacció, l'Ajuntament de Vic, la Mancomunitat la Plana, l'Agència de Residus de Catalunya, la Fundació Girbau, la Fundació Puig-Porret i la Comunalitat de Vic.

S’hi poden trobar mobles, roba i calçat, objectes de decoració, parament de la llar, llibres i discos, joguines, objectes infantils, i articles fets a partir de materials reciclats. A més d'incloure persones vulnerables, el mercat promou l’economia circular, el consum responsable i la cura del medi ambient.

Durant els dies de RESSÒ, s'organitzaran activitats en el mateix espai. Concretament, sis concerts i tallers relacionats amb la reutilització com un taller de reparació de bicicletes, un de costura creativa i dos de pintura.

Un Nadal amb propòsits

"Vic aquest any fa un Nadal amb propòsits", ha dit la regidora de l'Ajuntament de Vic, Núria Homs, durant la inauguració. Un dels propòsits és el consum responsable, que el vicari general del Bisbat del municipi, Josep M. Riba, ha descrit com "un altre estil de vida, més enllà del consumisme excessiu".

Per la seva banda, Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya, ha descrit el mercat com "una cosa igual de bonica com necessària, però sobretot urgent", un ressò que ha de ressonar en contraposició al ressò eixordador del Black Friday i de la campanya de consum sense fre nadalenca.

De qualsevol manera, ressonarà gràcies a aquestes entitats. Com ha dit Homs: "Les institucions fem feina, però si no ho fem de la mà de les entitats del territori, fem la meitat de la feina que podríem fer".

Afegeix un comentari nou