Neix la Comunalitat de Ciutat Vella per impulsar l’economia social i cooperativa del districte

Colectic
Mural contra la sida de Keith Haring, al districte de Ciutat Vella. Font: Antonio Lajusticia Bueno
Mural contra la sida de Keith Haring, al districte de Ciutat Vella. Font: Antonio Lajusticia Bueno

Neix la Comunalitat de Ciutat Vella per impulsar l’economia social i cooperativa del districte

Colectic

Resum: 

Està impulsada per Fundació Tot Raval, Fundació Surt i les cooperatives Colectic, Impulsem, i La Boqueria estudi d’arquitectura.

Neix la Comunalitat de Ciutat Vella, un projecte de formació i acompanyament per dinamitzar l'economia social i cooperativa, i ampliar el teixit econòmic comunitari i de proximitat.

Impulsat per la Fundació Tot Raval, Fundació Surt, Colectic, Impulsem, i La Boqueria estudi d'arquitectura, forma part del programa de Comunalitats Urbanes del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat que s'està posant en marxa a diferents punts del territori per dinamitzar les xarxes d’economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l’economia social i solidària.

Traginant i dinamitzant

Porta el nom de 'La Traginera' en referència a l'antic ofici dels traginers, que tenien una funció social molt important. A través del transport de mercaderies o d'informacions, actuaven com a principals dinamitzadors del territori i de relació entre poblacions.

Com tragineres, les entitats de la Comunalitat s'organitzen per resoldre les necessitats del veïnat i generar experiències de suport mutu. Però no parteixen de zero sinó de la mobilització del fort teixit associatiu del Raval, que volen estendre a tot el districte.

Habitatge, alimentació i comunitat

Concretament, han identificat els àmbits que més necessiten aquest acompanyament. Volen impulsar l'habitatge digne, l’alimentació sostenible, la participació i els espais comunitaris.

Per fer-ho, oferiran serveis com ara el diagnòstic i la detecció de necessitats en relació als béns comuns, la generació de nous projectes d’ajuda mútua a través de tallers, activitats i jornades, la formació i creació de projectes entre comuns urbans i ciutadania, l’assessorament i acompanyament tant individual i grupal com per a empreses i entitats, i el suport en la creació d’espais que generin nous models econòmics.

La presentació oficial

La presentació de 'La Traginera' es farà en una tertúlia a Ràdio Rambles el 14 d'octubre de 12 a 14 h en el marc de la Biennal de Pensament de Barcelona i en col·laboració amb la Línia Cultural Rambles. La tertúlia, amb el nom ‘Per què una Comunalitat de Ciutat Vella?’, comptarà amb la participació de Josep Vidal, director general d’Economia Social i Solidària, i Laia Forné, de La Hidra Cooperativa.

Afegeix un comentari nou