Neix la comunitat energètica de Vic VICOOP

Colectic-comunitari
Presentació de VICOOP a la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible. Font: Comunalitat de Vic
Presentació de VICOOP a la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible. Font: Comunalitat de Vic

Neix la comunitat energètica de Vic VICOOP

Colectic-comunitari

Resum: 

És la vintena d'Osona i està oberta a incorporacions de noves sòcies.

VICOOP, la comunitat energètica de Vic, ja és una realitat. És la vintena cooperativa osonenca que aposta per l'empoderament ciutadà en el sector energètic i s'ha presentat públicament a la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible de Vic (FECS).

Està oberta a noves incorporacions de totes aquelles persones i entitats que vulguin treballar per la transició energètica de la ciutat de Vic abandonant l'actual model basat en combustibles fòssils, la dependència dels oligopolis i la producció a gran escala, i respectant el territori i les persones.

No només vol centrar-se en les instal·lacions d'autoconsum compartides sinó també en la mobilitat urbana i interurbana, la rehabilitació d'edificis per millorar-ne l'eficiència energètica i la generació d'energia a partir de fonts renovables.

Les persones interessades hi poden contactar escrivint un correu a informacio@vicoop.cat.

La Comunalitat, una acceleradora

En el trajecte de constitució, l'han acompanyat l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, la Comunalitat de Vic, que ha dinamitzat els espais participatius i que continuarà oferint recursos i promovent l'enxarxament, i diferents associacions de veïnes i veïns de la ciutat.

Impulsada per la cooperativa La Fera Ferotge, l’Associació Tapís, l’Associació de Veïnes i Veïns del Remei i l’Ajuntament de Vic, en el marc del Programa d’Economia Social de la Generalitat, la comunalitat ha accelerat aquest procés d'autoorganització, ha afirmat Trini Molist, del grup motor de VICOOP.

Afegeix un comentari nou