Neix la primera Biblioteca de les Coses a Tarragona

Colectic-comunitari
La inauguració de la Biblioteca de les Coses de Tarragona. Font: El Far Cooperatiu
La inauguració de la Biblioteca de les Coses de Tarragona. Font: El Far Cooperatiu

Neix la primera Biblioteca de les Coses a Tarragona

Colectic-comunitari

Resum: 

El projecte, impulsat per la cooperativa El Far i l’Associació Ariadna, promou l'economia circular, el consum col·laboratiu i la reducció de residus.

Comprar, usar, tirar. Aquest és el sistema econòmic en què es basa la nostra societat, un model insostenible davant l'escassetat de recursos naturals i l'emergència climàtica. Les Biblioteques de les Coses permeten prendre en préstec un objecte, com pot ser una eina de treball, material ortopèdic o electrònic, fer-lo servir i retornar-lo perquè pugui ser reutilitzat per altres persones.

Després de la Biblioteca de les Coses al barri barceloní de Sant Martí, arriba també a Tarragona, al barri de Sant Salvador, gràcies al projecte Circulars de la cooperativa El Far Cooperatiu i l'Associació Ariadna i amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Un projecte amb perspectiva ecosocial

Aquest espai per compartir objectes quotidians es basa en el dret d'ús i no en la propietat i promou l'economia circular, el consum col·laboratiu i la reducció de residus. Per això, també s'hi organitzen tallers de reparació d'objectes.

A més, l'espai té l'objectiu d'enfortir la comunitat i facilitar l'accés de productes a totes le persones. Els objectes són gratuïts o tenen una quota simbòlica. També vol crear ocupació per a persones joves del barri, de forma que es puguin implicar en la gestió de l'espai.

Les persones s'hi poden implicar de diferents maneres: fent-se sòcies i/o voluntàries, participant o oferint tallers de reparació d'objectes o bé aportant objectes i fent donatius.

En aquest projecte també s’hi sumen el Fòrum dels Barris (la Comunalitat Urbana de Tarragona), programant activitats a l’espai, i la cooperativa l’Escamot, organitzant tallers de reparació de bicicletes.

Afegeix un comentari nou