Neix l’Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (OPEV)

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix l’Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (OPEV)

Ravalnet

Resum: 

Aquesta plataforma s'ha creat després de la validació del Pla d’Acció per a la Prevenció de totes les formes de l’extremisme Violent, que ha estat el resultat principal d'una conferència celebrada a Barcelona.

Barcelona va acollir els dies 28, 29 i 30 de gener la conferència “Cap a un nou paradigma: Prevenir l’Extremisme Violent”, organitzada per NOVACT i la CMODH, i que va servir per validar participativament el Pla d’Acció de la societat civil de la regió Euro-mediterrània per a la prevenció de totes les formes d’extremisme violent.

Aquest Pla d’Acció s'entén com un acord regional i transnacional, que inclou 91 activitats, classificades en un decàleg d’objectius, i destaca la creació de l'Observatori per a la Prevenció de l'Extremisme Violent (OPEV). La iniciativa s’encarregarà de posar en marxa aquest document i de fer-ne seguiment.

El Pla d’Acció és doncs un compromís ferm de la societat civil de la regió en el seu paper preventiu i qüestiona la definició actual d’extremisme violent per incloure en aquesta categoria totes les formes possibles. D'aquesta manera es vol evitar l’estigmatització de determinats col·lectius.

A banda de denunciar l’ús de l’extremisme violent per estigmatitzar els moviments socials i les organitzacions de la societat civil que treballen en la transformació social i la defensa dels drets humans, posa en relleu els enormes costos en matèria de drets humans que estan generant les polítiques antiterroristes.

L’Observatori i el seu Pla d’Acció s'estan presentant a Tunísia i també es faran actes similars al Líban, Palestina, Jordània, Madrid i Barcelona.

Afegeix un comentari nou