Participa en la festa popular La iMAGInada

Ravalnet
Una imatge de l'edició de l'any passat de La iMAGInada Font: Albert Rué
Una imatge de l'edició de l'any passat de La iMAGInada Font: Albert Rué

Participa en la festa popular La iMAGInada

Ravalnet

Resum: 

Concerts, tallers participatius i espais de reflexió recuperaran els jardins del Camp de Mart de Tarragona del 12 al 15 d'agost.

La iMAGInada - Espai per a la llibertat d'expressió, que se celebrarà del 12 al 15 d'agost als jardins del Camp de Mart de Tarragona, obre la convocatòria de voluntariat. Per participar-hi s'ha d'omplir el formulari de la web indicant en quines franges horàries i tasques es vol col·laborar. Per assistir-hi també cal inscripció prèvia.

El voluntariat és un pilar fonamental d'aquests iniciativa festiva popular, que tira endavant amb una vintena de persones durant l'any i que acostuma a aplegar un centenar de persones per muntar, decorar i desmuntar els esdeveniments, per al càtering i per atendre la barra i les artistes, i ara també per controlar els accessos. "Tenim persones d'una franja d'edat molt àmplia que aquell dia s'ajunten. Hi ha gent que va amb amics i gent que va sola i allà fa la seva colla. Ho agraeixen", explica un dels membres de l'organització, Manel Torres Pascual.

Nascuda com a festa alternativa a Sant Magí en plena crisi econòmica el 2019, segueix tot i la covid "amb més força que mai" i vol desmarcar-se de la nocturnitat i apostar per activitats familiars, tallers participatius i espais de reflexió conscient sobre ecologia i benestar. "El que ens agrada més és l'espai fòrum, on es reflecteixen les nostres idees", que aquest any rebrà una xerrada sobre ecofeminismes, apunta Torres Pascual.

Resiliència davant la covid

La pandèmia els ha arrabassat el camp de treball de Societat Civil Internacional, que aplegava una quinzena de persones que participaven en el projecte alhora que coneixien la ciutat. L'any passat van haver de reformular els esdeveniments i fer-los a l'Auditori dels jardins del Camp de Mart amb el públic assegut i en format reduït. Aquesta edició serà híbrida i es mantindran els concerts a l'Auditori però es reprendran els tallers: "Recuperem els jardins que són l'essència de la iMAGInada".

Les últimes mesures sanitàries els han fet modificar l'hora de finalització dels concerts només mitja hora. I és que ja han sigut previsors tenint en compte la situació: "La pandèmia ens ha ajudat a ser més àgils i a tenir reaccions més ràpides". Però Torres Pascual veu la part bona de tot plegat: "Gaudirem més durant el dia. Ara tenim un oci més actiu. Com que hi ha poca oferta cultural i és estranya, t'adaptes i t'apuntes a tot".

Afegeix un comentari nou