Finalitzen el Pressupostos Joves de Castellbisbal amb la participació de més d'un centenar de joves

Ravalnet
Al procés s'han presentat un total de 17 projectes Font: Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia
Al procés s'han presentat un total de 17 projectes Font: Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia

Finalitzen el Pressupostos Joves de Castellbisbal amb la participació de més d'un centenar de joves

Ravalnet

Resum: 

Han votat entre les 12 propostes que van passar l'estudi de viabilitat tècnica i econòmica. Per primera vegada, l'edat dels i de les participants en aquest procés s'ha reduït fins als 14 anys.

Aquests pressupostos participatius han comptat amb l'acompanyament de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, què també els ha dissenyat i dinamitzat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Castellbisbal.

Els i les joves que hi han participat han decidit a quins projectes es detinaran fins a 10.000 euros de la partida de joventut dedicada a activitats i serveis. Les iniciatives que han rebut més suport han estat un taller sobre graffitis i una festa per a joves. Altres propostes sotmeses a votació estan relacionades amb la formació, el foment de l'art i l'educació sexual i afectiva.

El procés es va iniciar al desembre a través de la plataforma virtual Decidim, amb una sessió de disseny de propostes i la recollida d'un total de 17 projectes. Per dur-lo a terme es van crear dues categories per franges d'edat: una per adolescents entre 14 i 18 anys, i l'altra per a joves d'entre 19 i 29 anys.

L'Institut d'Anàlisi Social i Polítiques Públiques (IASPP) ha estat present al llarg de tot el desenvolupament dels pressupostos participatius. Les sessions que s'hi han dut a terme han estat les següents: una per dissenyar les propostes, una altra per explicar el procés de votacions i dues per difondre els Pressupostos Joves entre representants dels instituts.

Els projectes que han rebut més suports es començaran a executar a partir del mes d'abril i es preveu que finalitzin durant el 2019.

Afegeix un comentari nou