Treballar per una societat compromesa, missatge central de la Fira UPF Solidària
Comparteix
Més de 25 entitats del tercer sector participen a la primera edició de la Fira UPF Solidària, que esdevé punt de difusió i de trobada entre organitzacions.
La UPF Solidària celebrava el passat dimecres 30 d'octubre al Campus de la Ciutadella de Barcelona la primera edició de la Fira UPF Solidària. Un total de 26 entitats del tercer sector vinculades a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) van participar-hi amb l'objectiu de difondre la seva tasca i d'engrescar l'estudiantat a comprometre's amb les causes socials.
Aquesta primera Fira suposava un petit gran repte per a la UPF Solidària, ja que fins l'any passat, la jornada se celebrava sota el format de Diada de la Solidaritat. El canvi ha estat valorat molt positivament tant per la mateixa UPF Solidària, com pels estudiants que hi van assistir com per les fundacions i col·lectius que la van protagonitzar, com ara Intermón Oxfam, ARED, Amnistia Internacional, Africa Activa, Pau Ara i Sempre o Projecte Sostre.
Montse Tort, membre de la Unitat d'Informació i Projecció Institucionals de la UPF, explica que, d'una banda, gràcies als estants explicatius i a les xerrades dutes a terme per les entitats, la informació sobre què fan, com ho fan i amb quins objectius actuen va arribar al col·lectiu universitari.
L'objectiu, segons Montse Tort, és treballar per una societat compromesa i implicada en les causes socials
D'altra i paral·lelament, la Fira no només va esdevenir un altaveu dels col·lectius i fundacions solidàries, sinó que va erigir-se com "un espai de trobada, d'intercanvi d'opinions, d'informació i de formes de treballar entre les mateixes organitzacions que hi participaven", facilitant així "que les entitats es coneguessin i que es comencin a coure accions conjuntes", sinèrgies que donen força i recursos.
Tort explica també que el missatge que s'intentava difondre amb la Fira era que el "compromís social va més enllà de la crisi, del ser bona persona una setmana a l'any o dels crèdits convalidables". Segons ella, l'objectiu ha de ser sempre "crear persones vitalment compromeses amb l’entorn". Missatge que, en ser difós per boca i veu d'estudiants en primera persona, "esdevé un iman per a la resta d’estudiants", ja que, diu, "s’adonen que el voluntariat no és estrany o fet per uns pocs, sinó per molts i moltes i amb molta força".
Comentaris
Anònim
Afegeix un nou comentari