Àmbit de la notícia
Comunitari

Què faries tu si patissis un delicte d’odi?

Entitat redactora
Ravalnet
  • Fotograma del vídeo de la campanya #Aixòésracisme
    Fotograma del vídeo de la campanya #Aixòésracisme
  • Fotograma del vídeo de la campanya #Aixòésracisme
    Fotograma del vídeo de la campanya #Aixòésracisme
  • Fotograma del vídeo de la campanya #Aixòésracisme
    Fotograma del vídeo de la campanya #Aixòésracisme

A través de la realitat virtual, un grup de joves musulmans i SOS Racisme han fet viure a diverses persones la sensació de ser víctimes de la islamofòbia i han recollit les seves impressions en vídeos que ara volen viralitzar.

SOS Racisme ha llançat el 12 d'octubre una nova acció de la campanya #Aixòésracisme. A Twitter expliquen que han triat aquesta data "perquè des de fa anys grups feixistes omplen el #12O de racisme i odi". Pretenen contrarestar aquestes actituds sensibilitzant la ciutadania sobre les agressions que viuen moltes persones musulmanes dia rere dia, ja que, la islamofòbia és la principal causa de delicte d'odi denunciat a l'Estat espanyol.

El 2016 es van registrar 573 incidents d'odi contra persones musulmanes, un 106% més que l'any anterior. A més, la sensació d'entitats antiracistes i de les persones afectades és que la islamofòbia ha augmentat des dels atemptats del 17 d'agost de 2017. Des de SOS Racisme assenyalen que "la islamofòbia no només implica rebre insults, ser identificada com a submisa per portar vel, ser parat constantment pel revisor del metro, no tenir dret a un lloc de culte digne, estar privat del menú halal a les escoles o ser vist com a sospitós de terrorista. La islamofòbia està enquistada a les institucions de l’Estat, i s’expressa tant en el blindament de fronteres exteriors com en les polítiques de seguretat internes".

Realitat virtual per posar-te en la seva pell

La Khadra, en Munir, en Zak, en Moha, la Ramia, i en Cheikh són joves musulmans i musulmanes que s'han unit al grup de treball d’#Aixòésracisme, amb la voluntat d'expressar i denunciar com la islamofòbia condiciona les seves quotidianitats. Han fet servir la realitat virtual per tal que la gent pugui posar-se a la seva pell i experimentar allò que viuen. Amb la col·laboració del grup d’acció virtual BeAnotherLab, han gravat quatre històries que es poden viure amb la vista, el tacte i l’olfacte amb les ulleres de realitat virtual.

Així ho van fer diverses persones el passat 30 de setembre, dia en què els i les joves van oferir a la ciutadania la possibilitat de provar les ulleres i posar-se en la seva pell. Han fet dos reportatges sobre aquesta experiència i els han compartit als canals de Youtube Ramia’s channel i La Familia TV.

SOS Racisme ha iniciat una campanya a les xarxes socials, amb l'objectiu de fer arribar aquests vídeos a la majoria de persones possible.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari