Redescobrim el finançament, a la revista Ateneus

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Redescobrim el finançament, a la revista Ateneus

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Federació d’Ateneus de Catalunya edita semestralment la revista "Ateneus", una publicació especialitzada en l’associacionisme cultural i el món ateneístic. Acaba de sortir el número sis dedicat a parlar sobre el finançament del sector associatiu.

Els ateneus, any rere any, s’han adaptat a les circumstàncies socials i econòmiques del moment. En l’actual situació de crisi econòmica, en què la falta de finançament posa a prova totes les entitats de forma directa o indirecta, és quan la fortalesa del teixit associatiu català aflora; un teixit que es va forjar sense el suport del sector públic, perquè Catalunya no tenia una administració pròpia, segons recorda l’economista Antoni Serra Ramoneda, a qui s’entrevista en aquesta revista número sis.

L'àmplia base social amb la que compten els ateneus s’ha de potenciar i ampliar amb socis joves i, sobretot, dinamitzar amb molta imaginació i enginy. Aquests són alguns dels temes que més preocupen les entitats, tal com és desprèn de la taula rodona organitzada a Arenys de Munt, on directius i tresorers de cinc entitats van explicar les dificultats amb què es troben dia a dia i les solucions que s’han plantejat.

Mentrestant, a Madrid es debat la reforma de la llei de mecenatge, que haurà de permetre a les entitats mobilitzar amb més facilitat recursos econòmics través d’incentius fiscals més poderosos. Però només se’n podran beneficiar aquelles que han estat declarades d’utilitat pública. Per saber-ne més de la nova llei i de les implicacions de la reforma s’ha parlat amb en Carles Campuzano, del grup parlamentari de CIU a Madrid, que enguany ha presentat una proposta de llei per, tal i com explica aquest vilanoví, “democratitzar el mecenatge”.

La revista Ateneus, que veu la llum cada sis mesos, parla en aquest número 6 de finançament, de les possibilitats i alternatives amb què les entitats poden comptar, dels errors que s’han d’intentar no cometre. Perquè tal i com es recull en l’editorial de la revista “els ateneus hem sabut ser autònoms, crítics i independents dels governs i del sector públic i, ara més que mai, hem de mantenir aquesta autonomia”.

Una autonomia que, com recorda Salvador Casals, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, “ és perfectament compatible amb posar, un cop més, la nostra experiència, les nostres infraestructures i el nostre potencial humà a la disposició del país”.

Podeu consultar tots els números publicats en el següent enllaç.

La subscripció a la revista Ateneus té un cost de 10 euros anuals i es pot fer enviant un correu electrònic a ateneus@ateneus.cat indicant les vostres dades personals.

Afegeix un comentari nou