Regular la venda ambulant, competència de la Generalitat

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Regular la venda ambulant, competència de la Generalitat

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Tribunal Constitucional reconeix, dos anys després, que l’Estat va envair competències de la Generalitat de Catalunya amb el Reial Decret 199/2010 que regula el comerç de venda ambulant o no sedentària.

L’any 2010 l’Estat Espanyol va establir segons el Reial Decret 199/2010 una normativa que regulava de forma detallada i exhaustiva la venda ambulant o no sedentari. Davant aquest fet la Generalitat va presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional per un conflicte positiu de competències. Dos anys després, l’alt tribunal ha fallat en favor de la Generalitat.

La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) s’ha fet ressò d’aquesta notícia ja que per aquesta entitat la regulació de la venda ambulant és un tema molt sensible. Des del més d’abril és va constituir una Mesa sobre la venda ambulant constituïda per l’Intergrup Parlamentari del Poble Gitano, amb l’objectiu de debatre la situació en la que es troben els venedors ambulants i buscar solucions conjuntament per intentar resoldre els seus problemes estructurals.

Aquest Intergrup és va constituir l’any 2011 en motiu de la celebració del dia internacional del Poble Gitano, el 8 d’abril, amb l’objectiu d’establir relacions de treball i conèixer en profunditat la realitat i les necessitats d’aquest col·lectiu. Actualment està format per un representant de cada un dels grups que hi ha al Parlament de Catalunya i per diferents especialistes de suport.

Afegeix un comentari nou