El jovent parla de VIH i serofòbia

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) fent formacions de participació juvenil als campaments de refugiades del Sàhara Occidental Font: Instagram @conselljoventutbcn
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) fent formacions de participació juvenil als campaments de refugiades del Sàhara Occidental
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a l'Assemblea General Ordinària al 2017 Font: CJB
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a l'Assemblea General Ordinària el 2017
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a la trobada d'entitats al 2017 Font: CJB
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a la trobada d'entitats el 2017

El jovent parla de VIH i serofòbia

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Punt Infojove de Gràcia duen a terme dos debats, sota el títol 'La PrEP: revolució o desprotecció?' i 'VIH i apps per lligar: normalització o estigma?'

Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que se celebra el pròxim 1 de desembre, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Punt Infojove de Gràcia han organitzat dues xerrades per saber en què consisteix el VIH, quines precaucions cal tenir o quins compromisos comporta.

La sanitat pública va aprovar el tractament de la PrEP (profilaxis pre-exposició) per a persones que no conviuen amb el VIH, però estan exposades a ell amb freqüència o fan pràctiques de risc. L'objectiu del medicament és prevenir la transmissió potencial del virus.

La primera taula posarà el focus en la PrEP i en quines opinions hi ha envers aquest nou fàrmac. S'explicarà la història del tractament, com s'ha fet servir fins ara i quines implicacions tindrà la seva comercialització. Hi intervindran l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS); l'epidemòleg i investigador a fuiTB, Joan A. Caylà; el membre de BCN Check Point, Ferran Pujol; i el farmacèutic i professor a la UOC, Joan F. Mir, el dijous 28 de novembre a les 19 h.

El segon debat estarà a càrrec de la Sònia Rubió de l'EdPAC; el Teo Pardo de SidaStudi; el Joaquim Roqueta de Gais Positius; i l'Atzagaia de l'Assemblea de Marikes. Serà el torn de la relació de les aplicacions per lligar amb el VIH. Els experts valoraran si s'ha normalitzat o si segueix sent un estigma i, per tant, hi ha un augment de la serofòbia. En parlaran el dijous 5 de desembre a les 19 h.

L'Espai Jove La Fontana acollirà les dues taules rodones per parlar del VIH amb l'organització del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Punt Infojove de Gràcia. A més, en els dos debats, se sortejarà entre el públic un val de 50 € per la botiga eròtica, Amantis, i totes les persones assistents rebran un descompte del 10% en la pròxima compra a l'establiment.

Afegeix un comentari nou