SOS Racisme enceta la campanya "Diguem prou!"

SOS Racisme enceta la campanya "Diguem prou!"

Resum: 

SOS Racisme ha posat en marxa una campanya per denunciar l'increment del racisme i demostrar que la ciutadania i el teixit associatiu aposten per una societat justa i inclusiva. Hi vols aportar el teu granet de sorra? Pots signar el manifest i fer-ne difusió, col·laborar en l'organització de l'acte públic que tindrà lloc el 19 de març i molt més!

El manifest Diguem prou! Contra el racisme i la xenofòbia. En defensa de la democràcia denuncia que darrerement ha incrementat el racisme tant en l'àmbit social com en el polític i legislatiu. A més a més, afirma que passa a tots els nivells: local, català, estatal i europeu.

Per tal que la intolerància no s'estengui, SOS Racisme fa una crida a la ciutadania i a la societat civil a pronunciar-se contra el racisme i a favor de la democràcia i la convivència. Com fer-ho? Doncs, adherint-te al manifest i participant a l'acte públic que es realitzarà el 19 de març amb l'objectiu de manifestar el rebuig a la situació actual i apostar per una societat justa i inclusiva, amb igualtat de drets i d’oportunitats.

La tarda-vespre del dissabte 19 de març es portarà a terme a la plaça Catalunya de Barcelona l'acte públic de la campanya, que vol ser un crit conjunt contra el racisme i la xenofòbia i a favor de la democràcia, que mobilitzi persones de totes les edats i de tots els barris i municipis de Catalunya.

Hi haurà diferents activitats: un espai més familiar; un acte central amb intervencions de personalitats i organitzacions i amb actuacions musicals. El sociòleg Sami Naïr, l'actor Manel Barceló i l'escriptor Mathew Tree participaran a l'acte, que també rebrà el suport del professor Teun van Dijk, el cantautor Cesk Freixas, el saxofonista Llibert Fortuny del grup At Versaris, l'actor Jordi Dauder, l'actriu Mercè Sampietro i molts més.

Hi vols col·laborar? Ho pots fer de diferents maneres:

  • Participa en l'organització de l’acte: S'han organitzat diferents comissions de treball per tal de tirar endavant aquesta iniciativa. Si dones suport a l’acte, tens una mica de temps lliure i vols entrar a formar part de l'equip, posa't en contacte amb 93 301 05 97 o sosracisme@sosracisme.org.
  • Forma part del mural interactiu: Es construirà un mural interactiu amb fotografies amb missatges contra el racisme. Per participar-hi has d'enviar una foto de la teva mà on hauràs d'escriure a què li dius "prou". Envia la teva foto a sosracisme@sosracisme.org.
  • Seguir l'actualitat i fer-ne difusió: Pots seguir les novetats d'aquesta iniciativa a través de Twitter i el Facebook. A més, pots fer difusió del manifest i de l'acte.
  • Participa a l'acte del 19 de març: Convida els teus amics i familiars a participar-hi per aconseguir que sigui una gran mobilització.

Afegeix un comentari nou