Àmbit de la notícia
Comunitari

Com afronta MEG la situació d'alarma sanitària per coronavirus

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Vanesa Vilaseca
  • Castors i Llúdrigues de campaments d'estiu
    Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

En la següent entrevista, podem conèixer de primera mà com fa front l'entitat a la situació d'alarma sanitària per coronavirus.

Hem parlat amb la Laura Panicot, en Joel Burch, la Laura Benseny, la Montse Puig i el Robert Baró, que formen part de la Taula executiva de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Com està afectant a l’entitat la situació actual en relació amb el coronavirus?

Són moments molt complicats per tothom i ara ens toca reprioritzar les nostres accions. Programar i reprogramar en un entorn d’incertesa. Conscients però, que un cop superem la situació actual caldrà treballar amb força per canviar les coses. Estem convençuts que l’educació en el lleure serà clau per impulsar una transformació social més necessària que mai.

Quin paper pot tenir el voluntariat en situacions complexes com aquesta?

Creiem que els i les caps, seguint la llei escolta “aprenem a ser útils i a fer servei” tenen l’oportunitat de posar el seu gra de sorra en la manera com els infants i joves viuen aquests dies i viuran les properes setmanes. En tot moment han tingut present que la seva tasca és necessària i decisiva per fer que milers d’infants i joves que van al cau visquin aquests dies d’incertesa amb la màxima normalitat possible.

D’altra banda, i com no podia ser d'altra manera, molts caps han realitzat activitats de voluntariat, per donar suport a persones vulnerables de la seva comunitat, sempre col·laborant amb les entitats i xarxes de suport local.

Quines iniciatives estan portant a terme els agrupaments perquè infants i joves facin activitats durant aquestes setmanes a casa?

Estem vivint una situació excepcional i passem moltes hores a casa. Hem reinventat la manera de fer cau, ja que volem que els infants i joves continuin aprenent, jugant i sentint-se acompanyats pels seus caps i les seves amistats del cau. 

Per això, molts agrupaments han engegat iniciatives a través de les xarxes socials per fer #CAUaCASA on els infants i joves poden participar-hi amb les seves famílies. 

Es tracta d’iniciatives molt diverses com fer receptes de cuina, concurs de fotografies, explicar quins usos pot tenir el fulard, explicar com és la seva unitat, posar-se el fulard sense les mans, manualitats, reflexions per treballar l’esperit crític,...

Com a gent positiva que sou els escoltes i guies, quina vessant positiva trobeu en aquestes setmanes de confinament? 

Vivim en una societat consumista i aquests dies estem en un punt d’inflexió. Són moments que ens serveixen per reflexionar sobre els valors, els nostres i els de la societat on vivim, i els podem utilitzar com una revisió vital. Veiem també que la natura viu tranquil·la sense la pressió dels humans, fet que ens ha de fer reflexionar sobre la petjada que deixem cada vegada que sortim a la muntanya.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari