TMB, la primera pel·lícula comunitària de Xamfrà

Ravalnet
Imatge de la pel·lícula TMB, de Xamfrà Font: Xamfrà
Imatge de la pel·lícula TMB, de Xamfrà Font: Xamfrà

TMB, la primera pel·lícula comunitària de Xamfrà

Ravalnet

Resum: 

L'espectacle d'enguany que culmina la feina de tot un curs del centre de música i escena es transforma a l'audiovisual per la covid.

TMB vol dir 'Transformador de Mirades de Barcelona' i és un viatge des de l'estació 'Violència' i fins a 'Convivència', passant per 'Indiferència' i 'Coexistència'. Durant el camí, estigmes, prejudicis i veus que ens diuen qui hem de ser en la voràgine capitalista que ens aboca a mirar-nos el melic i a parlar sobre els altres com si fossin "la gent" quan "la gent som nosaltres".

Xamfrà, centre de música i escena per la inclusió social i Premi Nacional de Cultura 2020, ho ha tornat a fer. Ha tornat a emocionar-nos aplegant més de 130 persones de totes les disciplines, música, teatre i dansa, entrellaçant-se de forma interdisciplinar per donar un missatge coral de transformació social.

"Jo sempre dic que a l'espectacle del juny, Xamfrà fa màgia, perquè els esforços de totes les disciplines s'ajunten a l'escenari molt poques vegades i, malgrat això, surt un espectacle d'una gran sensibilitat i coherència artística", explica Sergi Brió, responsable de comunicació de l'entitat.

Tanmateix, afirma que volen posar la mirada més en el procés que en el resultat: "Entenem que el resultat és important però no tant per ensenyar allò que hem treballat (que també) sinó pel fet de viure l'experiència d'un espectacle en directe".

Aquest cop, però, l'entitat ha hagut de reinventar-se. El que cada any era un espectacle comunitari que culminava la feina de tot un curs és enguany una pel·lícula amb motiu de les restriccions de la covid, que han impedit aplegar tantes persones en un escenari.

El film es va presentar al CCCB i, gràcies al format audiovisual, s'ha pogut projectar en altres esdeveniments, i espera continuar el seu camí dins la comunitat educativa i els mitjans de comunicació.

Tot i això, la producció audiovisual de l'entitat no sembla que pugui tenir continuitat més enllà de la pandèmia. "El format del directe no el volem deixar mai perquè representa una de les maneres de fer de Xamfrà. En tot cas el que ens estem plantejant és gravar de manera més professional l'espectacle del juny per tal de transmetre'l al YouTube i potser en directe amb streaming", apunta Brió.

Sigui en el format que sigui, esperem continuar veient les participants de Xamfrà sobre l'escenari.


Afegeix un comentari nou