Transformadors inaugura noves instal·lacions pel veïnat de Fort Pienc

Colectic - Comunitari
Autor/a: 
Colectic
Nou equipament a l'antic edifici de Transformadors. Font: Ajuntament de Barcelona
Nou equipament a l'antic edifici de Transformadors. Font: Ajuntament de Barcelona
El nou espai donarà servei a les persones grans del barri amb diverses activitats. Font: Transformadors
El nou espai donarà servei a les persones grans del barri amb diverses activitats. Font: Transformadors

Transformadors inaugura noves instal·lacions pel veïnat de Fort Pienc

Autor/a: 
Colectic
Colectic - Comunitari

Resum: 

L’espai municipal, que donarà servei a la gent gran, serà gestionat per entitats i comptarà amb un Punt d’Informació Jove.

El nou edifici Transformadors ja és una realitat. L’espai, que donarà servei al veïnat del barri de Fort Pienc, ha vist la llum després d’un any d’obres i de 12 mesos de retard. Les instal·lacions, ubicades al carrer Ausiàs March, 60, van obrir el passat dissabte dia 28 per alegria de la comunitat, que abans de les 12h ja estaven esperant davant del recinte per veure el resultat final. L’equipament municipal, gestionat per entitats i col·lectius del barri, donarà servei a la gent gran i comptarà amb un Punt d’Informació Jove, que s’obrirà a la primavera del 2020. A més, comptarà amb un Casal de Barri per posar fi a la inactivitat des de l’any 2008.

Prop de 300 persones es van apropar a la inauguració en una jornada plena d’activitats per a tots els públics. Diverses actuacions musicals al matí i un vermut van amenitzar la presentació del nou equipament, que ara compta amb més de 2.197m2 repartits en sis pisos i una planta soterrània. Les persones assistents a la festa inaugural només van poder accedir a les plantes baixes, perquè els ascensors encara no estaven en funcionament. Tres dies més tard, ja van poder veure l’espai municipal per a gent gran.

A partir d’ara dins de Transformadors es podran realitzar activitats com ara classes de ball, ioga i cursos d’inserció lingüística. Els diferents espais de l’equipament donen serveis a les necessitats que el veïnat va acordar prèviament en un procés participatiu. L’objectiu de Transformadors, doncs, és construir un projecte inclusiu per poder organitzar activitats culturals, artístiques, formatives, festives, d’economia social i solidària, etc.

La jornada de portes obertes va fer la pausa amb una paella ecològica a càrrec del Mercat de Pagès, per tan sols 6€. A partir de les 17h es van realitzar activitats com una gimcana familiar, una batucada amb Pio Sao i l’actuació de la Colla de diables La Cabrònica del Nord. El punt i final a les gairebé 12 hores de festa el van posar diversos concerts a càrrec de grups com Scars in the sound, ILUH amb Carsiet i LKD i Mama Bandida.

El barri de la Sagrada Família també obre un nou ateneu

Paral·lelament, l’Ateneu el Poblet obrirà les seves portes el 19 d’octubre al Carrer Nàpols 268. La festa d’obertura començarà a les 12h del matí i comptarà amb la presència de gegants, percussió, teatre, música i memòria històrica del barri de la Sagrada Família. L’espai serà un dels eixos principals de l’activitat de les entitats i el veïnat del barri. Amb 1500m2, el projecte es va iniciar arran de les demandes de la plataforma Recuperem el Niza, per recuperar l’antic cinema i convertir-lo en equipament. Finalment, es va trobar un espai alternatiu que tot obrirà les portes en pocs dies.

Afegeix un comentari nou