Transformar espais de treball per al benestar de les persones

Ravalnet
Plana incertesa sobre els espais de treball després que el teletreball hagi demostrat que ha vingut per quedar-se. Font: Cadeau Maestro (Pexels)
Plana incertesa sobre els espais de treball després que el teletreball hagi demostrat que ha vingut per quedar-se. Font: Cadeau Maestro (Pexels)

Transformar espais de treball per al benestar de les persones

Ravalnet

Resum: 

Les cooperatives Raons Públiques i Laboqueria Taller d'Arquitectura s'uneixen per repensar els entorns de feina després de la pandèmia.

Són còmodes els nostres espais de treball? Faciliten la conciliació i les cures, i garanteixen el benestar de les persones? Estan infrautilitzats després de la pandèmia? Aquestes i més preguntes són les que es fan les cooperatives Raons i Laboqueria Taller d'Arquitectura per donar una resposta a la transformació dels entorns de feina des de l'economia social i solidària.

Consideren que els entorns no entenen de corresponsabilitat ni de cures, que han empitjorat amb la crisi sanitària i que es destinen molts recursos a mantenir infraestructures que no s'utilitzen prou eficientment.

I és per això que volen repensar els models organitzacionals, els mètodes i les eines de treball, impulsar noves maneres de fer basades en la innovació i l'eficiència i enfortir les empreses davant de situacions sobrevingudes.

Per tal d'aconseguir-ho, com a expertes en riscos laborals, acompanyament participatiu i disseny d'oficines, ofereixen un servei d'anàlisi, planificació i execució d'entorns de treball a través d'un software d'observació, programari específic, un formulari en línia i entrevistes grupals.

Ho fan convençudes que les empreses poden estalviar despesa i que hi ha estratègies per incrementar les sinergies i potenciar el treball en equip, i havent detectat la necessitat de fer canvis després de la crisi sanitària.

Perquè no és el mateix treballar en una estructura espaialment jeràrquica que fer-ho en una d'horitzontal i utilitzar eines col·laboratives, proposen donar resposta a una necessitat tan evident que sovint passem per alt: repensar els espais per a les persones per entendre d'una vegada que "el benestar físic i emocional és compatible amb la productivitat".


Afegeix un comentari nou