Trenca el silenci i participa al X Fòrum contra les violències de gènere!

 Font:
Font:

Trenca el silenci i participa al X Fòrum contra les violències de gènere!

Resum: 

En el marc del Dia Internacional contra la violència vers les dones, del 13 al 15 de novembre tindrà lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona el X Fòrum contra les violències de gènere.

El Fòrum contra les violències de gènere, organitzat per la Plataforma unitària contra les violències de gènere, arriba a la seva desena edició amb un objectiu molt clar: "Arribar a conclusions per superar les resistències al canvi, per trencar el silenci i fer callar els que volen perllongar la societat patriarcal com a escut als seus privilegis ancestrals".

El dies 13, 14 i 15 de novembre acollirà xerrades, debats, taules rodones, grups de treball, activitats i tallers per conscienciar i canviar la societat. Hi haurà activitats adreçades a tota la ciutadania i altres específiques per a joves de 13 a 18 anys o per al personal docent. Serà a l'Espai Francesca Bonnemaison (C/ Sant Pere més baix, 7. Barcelona).

Les temàtiques que s'hi tractaran són variades, però sempre amb la mirada posada en desenvolupar estratègies amb què "canviar de cap a peus la societat a fi que les dones puguin dirigir els seus projectes de vida, participar en les decisions socials i polítiques i aconseguir la igualtat real en tots els àmbits".

S'hi presentarà i debatrà l'estudi-investigació de l'Agència de Drets Fonamental (FRA) "Cada dia i a tot arreu" sobre violència de gènere als 28 països membres de la Unió Europea. Es tracta de la primera i més gran enquesta sobre la violència de gènere realitzada a la Unió Europea, que reflecteix que un terç de les dones a Europa pateix violència de gènere. També s'hi presentarà l'Informe Sombra España 2014, que evidencia el retrocés de la igualtat de gènere a Espanya. Al fòrum s'analitzarà què s'està fent per canviar aquesta realitat i què es pot fer des del teixit social i associatiu.

El divendres 14 de novembre, a les 12.30 hores, tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs per l'eradicació de la violència masclista, acompanyat d'un taller de Rap de l’Associació Llatins per Catalunya. A més, del 10 de novembre fins al 26 del mateix mes les obres que han participat al certamen estaran exposades al públic en el vestíbul de l'edifici d'UGT de Rambla Santa Mònica 10, de Barcelona.

Fins a l'11 de novembre et pots inscriure per participar al fòrum.

Afegeix un comentari nou